Šport > Nogomet
8 ogledov

Kek še naprej ne pozna poraza

Matjaž Kek Katarina Ponjavić
Nogometaši Rijeke so v 22. krogu hrvaške 1. HNL premagali Lokomotivo Zagreb (2:0) in se zavihteli na vrh ligaške lestvice.

Varovanci nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka so na vrhu najmočejše lige prehiteli Dinamo Zagreb, ki bo tekmo 22. kroga odigral v nedeljo.

Rijeka tudi po 22. odigranih tekmah še vedno ne pozna poraza v najmočnejšem hrvaškem prvenstvu, kjer je v letošnji sezoni zbrala 12 zmag in 10 neodločenih izidov.

Prvi gol na srečanju v Reki je v 18. minuti dosegel hrvaški vezist Marin Tomasov, končni izid pa je sedem minut kasneje postavil novopečeni član ekipe Mario Gavranović

Švicar bosansko-hrvaških korenin je v zimskem prestopnem roku okrepil Kekovo ekipo in se ob debitantskem nastopu takoj vpisal med strelce.

V nadaljevanju srečanja sta si obe ekipi priigrali več priložnosti, a ostalo je pri zmagi Rijeke z izidom 2:0. Gavranovića je v 85. minuti zamenjal Florentin Matei, namesto Tomasova pa je po dobri uri igre vstopil Bekim Balaj.

''Pričakovano težka tekma in zaslužena zmaga, saj smo gole dosegli v pravem trenutku. Čestitke igralcem, to je zelo pozitiven uvod v nadaljevanje sezone. Potrebujemo še nekaj časa, da se uigramo, in temu primeren je rezultat. Tomasov je na igrišče vstopil praktično iz postelje in odigral dobro uro, o kvaliteti Gavranovića pa mi ni treba izgubljati besed,'' je po tekmi dejal nekdanji slovenski selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.