Šport > Nogomet
389 ogledov

Kek svari: "Moramo izgledati bolje, drugače lahko dobimo porcijo"

Matjaž Kek Profimedia
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kak na torkovi tekmi s Portugalsko pričakuje drugačno predstavo kot na gostovanju na Malti. "Drugače lahko dobimo porcijo," opozarja 62-letni strateg.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti, sicer lahko sledi "porcija", kot se je izrazil Kek.

"Zavedamo se, kakšen tekmec nas čaka. S spoštovanjem do Portugalske, njenih igralcev in selektorja pa moramo mi razmišljati predvsem o nas. Na Malti (tekma se je končala z 2:2; op. a. mi predvsem v drugem polčasu marsikaj ni bilo všeč. Zato moramo - tudi glede na tekmeca - izgledati bolje," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dejal Kek.

Malta - Slovenija Prva tekma Šport Selektor Kek s tribune spremljal remi svojih varovancev

"V preteklosti smo naredili nekaj dobrega, ampak to je preteklost. Treba je razmišljati o sedanjosti. Tekma s Portugalsko nam bo prišla zelo prav, je eden favoritov EP. Igranje proti takšni ekipi je vedno dobro za primerjavo, da vidiš, kje si," je dodal Kek in poudaril, da bo tudi tokrat izid pomemben, ampak da predvsem upa, da bodo fantje pred polnimi Stožicami igrali dobro.

"Ob dodatnem motivu in dodatnem interesu za tekmo moramo poslati pozitivno sporočilo, ki opozarja, da je tudi Slovenija taka, da ne bo šla v Nemčijo zgolj turistično. Naj bo tekma privilegij, ampak upam, da bomo jutri kakovostnejši individualno in ekipno, drugače lahko dobimo porcijo. Portugalci ne bodo 'šparali', oni lahko ob širokem kadru rotirajo. Mi moramo pa izkoristiti tisto, kar imamo, tisto, kar nas je pripeljalo na EP," je še povedal Kek.

Pristavil je, da igralci vedo, kako naj se obnašajo, da pa "moraš biti nor, če v tem poklicu ne spoštuješ imena, kot je Cristiano Ronaldo".

slovenska nogometna reprezentanca Druga priložnost Šport Slovenci želijo Portugalski narediti to, kar je Malta storila njim

Dodal je, da igralcem rad da svobodo, a hkrati zahteva tudi popolno odgovornost. Proti Portugalcem je poudaril še en vidik, in sicer ta, da bo treba proti ekipi, ki je dobila vseh 11 tekem pod vodstvom Roberta Martineza z razliko v danih in prejetih zadetkih 41:4, znati trpeti v obrambi. "To je posebna kakovost posameznika in ekipe," je še povedal in zaključil, da upa, da bo tekma z obeh strani kakovostna, da ne bo poškodb in da bodo dobili kakšen odgovor na številna vprašanja pred EP.

Vezist Adam Gnezda Čerin je takisto poudaril, da jih v torek čaka lepa tekma. "Velika tekma, ki se je veselimo. Najprej zaradi velikega tekmeca, pa zaradi polnih Stožic in tudi nove zelenice na stadionu," je začel Gnezda Čerin.

Dodal je, da so bile priprave na ta obračun takšne kot ponavadi. "Portugalce smo analizirali, imajo zvezdnike, ki jim pač moraš posvetiti določeno pozornost glede na njihovo kakovost. Ampak gremo na tekmo tako kot na vsako. S stoodstotno koncentracijo, disciplino in žrtvovanjem v obrambi. Reakcija na treningih po tekmi z Malto je bila dobra, ekipa se zaveda, da moramo biti boljši. Portugalska je takšna ekipa, ki kaznuje vsako malenkost," je povedal.

Priznal je, da bo čast igrati proti takšnemu asu, kot je Cristiano Ronaldo. "Ampak Portugalska ni le Ronaldo, moramo biti pripravljeni tudi na druge nevarnosti."

To bo prva medsebojna tekma teh dveh ekip. Portugalci so sedmi na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovenci pa 55.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Ender3 14:27 25.marec 2024.

    Kek z Malto ste že dobili porcijo pravo dobite v torek. Ronaldo is coming..