Šport > Nogomet
16 ogledov

Kek: "Vse skupaj se je predolgo vleklo!"

Matjaž Kek Saša Despot
Z Nogometne zveze Slovenije so v ponedeljek zjutraj sporočili, da so se s selektorjem reprezentance Matjažem Kekom "na obojestransko željo dogovorili o predčasni razvezi pogodbe o sodelovanju". NZS se s Kekom kljub prekinitvi pogodbe dogovarja o nadaljevanju sodelovanja na enem izmed strokovnih področij. Več bo znanega po ponedeljkovi novinarski konferenci na Brdu pri Kranju, ki bo sledila seji izvršnega odbora zveze. Novi selektor naj bi že danes postal Slaviša Stojanović.

Zmaga na zadnji tekmi kvalifikacij za Euro 2012 proti Srbiji bo tudi zadnja za Matjaža Keka kot selektorja Slovenije, potem ko so z Nogometne zveze Slovenije v ponedeljek zjutraj sporočili, da se z najuspešnejšim selektorjem države razhajajo na obojestransko željo. Več bo znanega na popoldanski novinarski konferenci na Brdu pri Kranju, ki bo sledila seji izvršnega odbora NZS. Najresnejši kandidat za Kekovega naslednika naj bi bil nekdanji trener Domžal in Celja Slaviša Stojanović, vse pa naj bi bilo dogovorjeno že v četrtek.

"Nogometna zveza Slovenije in selektor A-reprezentance Matjaž Kek sta se na obojestransko željo dogovorila o predčasni razvezi pogodbe o sodelovanju," so v izjavi za javnost zapisali pri NZS. "Nedvomno je Matjaž Kek delo selektorja opravljal kvalitetno in z A-reprezentanco dosegel velike uspehe. Zaradi nespornih strokovnih kvalitet Matjaža Keka se NZS z njim dogovarja o nadaljevanju sodelovanja na strokovnem področju. NZS se zahvaljuje Matjažu Keku za uspešno opravljeno delo in se veseli bodočih skupnih uspehov."

Stojanović bo, če bo kot novi selektor tudi potrjen, postal šesti selektor Slovenije po osamosvojitvi leta 1991. Državno reprezentanco so pred njim vodili Zdenko Verdenik, Bojan Prašnikar, Srečko Katanec, Branko Oblak in nazadnje Matjaž Kek.

Kek: "Vse skupaj se je nekoliko predolgo vleklo"

"Končalo se je skoraj petletno obdobje mojega vodenja slovenske reprezentance. Vrh je imelo v za mnoge nepričakovani in senzacionalni uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Spomini na to tekmovanje so nepozabni. Imam pa občutek, da se je vse skupaj nekoliko predolgo vleklo. Pred slovenskim nogometom so novi izzivi in novi ljudje," je prvi komentar selektorja Keka po tem, ko se je po več kot štirih letih sodelovanja razšel z NZS.

"Izjemno sem vesel, da smo pripravili novo nogometno mrzlico in imeli tudi razprodane stadione. To je bil plod gledljive igre, ki smo jo s strokovnim štabom postavili. Vmes je bilo tudi veliko težkih trenutkov, mojih napak in bolečih porazov. Ostaja pa velika pozitivna energija in velike zmage, česar se ne da izbrisati," je nadaljeval Kek, ki bi glede na pogodbo moral voditi še novembrsko tekmo proti reprezentanci Združenih držav Amerike.

"Nespametno bi bilo, če bi vodil tekmo proti ZDA, zato smo se odločili za predčasno prekinitev sporazuma. Prišel sem skoraj do konca pogodbenega obdobja. Osebno doslej nisem navezoval stikov z drugimi možnimi delodajalci, ker sem se posvečal naši ekipi. Kar se tiče ponudb nogometne zveze, ena je že prišla, o tem pa bomo kaj več povedali v prihodnje. Zdaj je treba dati prostor in čas novim ljudem," dodaja Kek.

Zmaga proti Srbiji v domačem Ljudskem vrtu bo tako ostala njegov zadnji selektorski uspeh, s katerim je zaključil sicer neuspešne kvalifikacije za Euro 2012: "Zmage in porazi so sestavni del športa in življenja. Vesel sem, da je bila tudi moja zadnja tekma na selektorskem mestu nabita s pozitivno energijo. Dokazali smo, da smo pošteni športniki. Zelo sem ponosen na to obdobje. Vsaka sekunda, ko sem bil na klopi, je bila zame nekaj posebnega, vsak delček sekunde ima pri meni svoje mesto. Veliko priznanje za vsakega trenerja je, če lahko vodi reprezentanco A, in tudi sam sem tako doživel trenutke po imenovanju. Hvala vsem, ki ste pomagali meni, strokovni ekipi in predvsem igralcem. Tudi navijači so bili pomemben in velik del te naše zgodbe. V prihodnjem obdobju imamo dobre temelje za uspehe in nove zmage. Mislim pa, da je prišel čas za nove ljudi, ki bodo vodili našo reprezentanco."

Komentarjev 3
  • gec 23:05 24.oktober 2011.

    SLAVE,SREČNO...

  • vladek 12:16 24.oktober 2011.

    Ma nije pomembno,kdo bo vodil reprezetanco.Pomembni so igralci.Tega pa pri nas ni.Razni Novakovići in podobni,tega je v tretji ligi dost.Upam da bo Stojanovič izbral prave igralce,a ne manekene.Slaviša,veliko uspeha.LP

  • Zlatko Nemec 09:52 24.oktober 2011.

    čestitke keku. dobro je vodil ekipo do konca svetovnega prvenstva. kasneje pa ni dojel, da igralci ne dajo tega, kar je treba...novakovič, koren in ne bom več našteval, saj poznate vse, ki so motili igro. ti igralci proti srbiji niso ...prikaži več nastopili in naši so zmagali. če bi si to kek dal dopovedati, da je motilce igre treba izločiti, bi ekipa imela svetlo prihodnot tudi na euru. igralci za na igrišče so bačinovič, iličič imamo pa mlade zelo dobre napadalce, ki ne vem, zakaj niso zadnje tekme igrali. nisem pa pozabil zastreljane 11 metrovke novakoviča