Šport > Nogomet
76 ogledov

Keka bi klub s 6 milijoni navijačev

Matjaž Kek Saša Despot
Matjaž Kek se resno spogleduje s trenerskim mestom v klubu Al Ittihad iz Džide v Savdski Arabiji, kjer so njega in Martina Magistra ob prihodu pričakali šopi mikrofonov, kamere, rože ter klubski šal.

"Ničesar novega še ni. Ko bom podpisal, če bo do podpisa prišlo, se bom javil, absolutno. Tu sem, da vidim, kakšni so pogoji. To je vse, kar lahko povem. Mesto pa mi je všeč," je za zurnal24.si iz Džide sporočil Matjaž Kek, potem ko je Ekipa poročala, da je v zelo resnih kombinacijah zaklop tamkajšnjega Al Ittihada. "Gre za velik klub, o tem ni nobenega dvoma. Al Ittihad ima šest milijonov navijačev, to je huda zgodba," je povedal Kek za omenjeni časnik.

Klub je bil za nekdanjega slovenskega selektorja zagret že lani poleti, sicer pa so si ga na selektorskem mestu želeli tudi Albanci. Al Ittihad, ustanovljen leta 1927, je sicer najstarejši klub v Savdski Arabiji ter eden najuspešnejših in najbolj priljubljenih v Aziji. Dvakrat je osvojil tamkajšnjo Ligo prvakov (2004 in 2005), v svoji zbirki pa ima tudi kar 25 domačih lovorik. V sezoni 2006/07 je zanj nastopal tudi Mile Ačimović.

"To je finančno zelo močan klub. Nogomet je v Savdski Arabiji zelo popularen. S stališča igralca pa lahko iz svojih izkušenj povem, da sem hitro začel pogrešati Evropo. Ne igra se slab nogomet, tudi gledalcev je veliko, so tudi zelo fanatični. Ne morem pa primerjati njihove lige z evropskimi," je zdajšnji športni direktor Olimpije pred časom povedal za zurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.