Šport > Nogomet
25 ogledov

Kenijski sodnik hoče četrt milijona evrov zaradi zmečkanih testisov

nogometni sodnik afrika Reuters
Kenijski nogometni sodnik Martin Wekesa Wamalwa bo tožil svojo nogometno zvezo zaradi poškodovanih testisov. Zahteva skoraj četrt milijona evrov.

Nesrečni kenijski sodnik Martin Wekesa Wamalwa bo tožil svojo nogometno zvezo zaradi poškodbe, ki mu jo je na uradni tekmi zadal trener mladinske ekipe Sparkija. 

Omenjeni Kenijec je namreč sodil mladinsko tekmo lokalnih rivalov, klubov Admiral in Sparki iz Mombase. Trener slednjega ni bil zadovoljen z njegovim sojenjem in je ob koncu tekme sodniku tako močno stisnil testise, da nesrečni delivec pravice sedaj ne more opravljati zakonskih dolžnosti. Agresivni trener Daudi Kajembe je bil takoj po napadu pridržan s strani organov pregona. 

Wamalwa sedaj zaradi zdrobljenih testisov torej ne more seksati in zato od kenijske zveze zahteva 20 milijonov kenijskih šilingov odškodnine (približno 240.000 evrov) za nastale bolečine.

"Vsi so me zasmehovali"

"To je bila bolečina, ki je ne morem opisati. Najbolj grozen trenutek v mojem življenju. Srečen sem, ker sem ostal živ. Padel sem v nezavest, ko me je napadel in stisnil moje testise. Bil sem v težkem fizičnem, pa tudi psihičnem stanju, saj so me vsi zasmehovali," se boleče izkušnje spominja Wamalwa.

Odvetnik Kenijca zatrjuje, da ima njegov klient trajne posledice, saj ne more opravljati zakonskih dolžnosti zaradi poškodovanih testisov in zato zahteva odškodnino. 

Komentarjev 1
  • Zvonka Facija 19:50 18.april 2013.

    Ma,ja,, cel ni tolk vreden, ne pa samo stisnjena jajca...ha,ha..