Šport > Nogomet
37 ogledov

Kitajci za prenose dali 650 milijonov

Adrian Gerrard West Ham United Liverpool Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Vodstvo elitne angleške nogometne lige je televizijske pravice za Kitajsko prodalo tamkajšnjemu spletnemu velikanu PPTV za 650 milijonov ameriških dolarjev, in to za dobo treh let z začetkom v sezoni 2019/20, danes poročajo agencije.

To je trenutno največji takšen dogovor izven Velike Britanije. Do zdaj je bil rekord v lasti ameriške družbe NBC, ki je prenose tekem Premier League plačala milijardo dolarjev, vendar za obdobje šestih let.

Trenutni lastnik televizijskih pravic za tekme angleškega prvenstva za področje Kitajske je Super Sport Media, pogodba vredna 200 milijonov evrov, pa se bo iztekla junija 2019. Po zadnjih raziskavah imajo angleški klubi na Kitajskem več kot 170 milijonov navijačev.

Britanski Sky Sports je za pravice prenosov tekem angleškega prvenstva od 2016 do 2019 plačal pet milijard evrov, British Telecommunications 1,2 milijarde evrov, BBC pa 2,3 milijarde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.