Šport > Nogomet
22 ogledov

Mourinho: Jaz 18 mesecev, on 18 let

Wenger, Mourinho EPA
Trener Manchester Uniteda je pred derbijem proti Arsenalu potarnal nad odnosom, ki ga do njega kažejo mediji.

V soboto (13.30) se bosta na uvodni tekmi 12. kola Premier League na Old Traffordu pomerila Manchester United in Arsenal. Londončanom gre v tej sezoni zaenkrat bolje, gorečemu rivalstvu pa bosta tokrat nekaj dodatnih impulzov dodala še oba trenerja.

José Mourinho in Arsène Wenger imata pestro zgodovino še iz časov, ko je Mourinho sedel na klopi Chelseaja. V svojem drugem mandatu na klopi modrih je Portugalec Francoza označil za "specialista za neuspeh", Wenger pa mu ni ostal dolžan, na eni od medsebojnih tekem je Mourinhu tudi v fizični konfrontaciji pokazal, kdo je šef.

Mourinho je v sezoni 2014/15 s Chelseajem osvojil svoj tretji ligaški naslov v Angliji, po slabem začetku lanskega tekmovalnega obdobja pa je izgubil službo in letos poleti sedel na klop Man Uniteda. In pred obračunom z Arsenalom je Mourinho spet obračunal z Wengerjem in še eno priljubljeno tarčo - mediji.

Dobo podaljšal za šest let

"V soboto bo tekma med dvema najuspešnejšima trenerjema v ligi. Sir Alex Ferguson ni več tukaj in midva (z Wengerjem, op. a.) sva skupaj osvojila šest ali sedem naslovov. Ali bi morala biti spoštovana tudi kadar rezultati niso najboljši?  Mislim, da gospod Wenger to ima s strani vseh vas. Jaz pa tega nimam, čeprav je od mojega zadnjega naslova v Premier League minilo 18 mesecev. Ne pa 18 let," je na novinarski konferecni pred srečanjem dejal Mourinho.

S tem se je obregnil ob Wengerja, ki je svoj zadnji ligaški naslov osvojil leta 2004. Torej pred dobrimi 12 leti, toda za primerjavo je tudi "18 let" Mourinhu služilo prav dobro.

Kritiziral svoja igralca

Portugalec se je po seriji slabih izidov na tnalu znašel tudi zaradi ostrih opazk na račun Luka Shawa in Chrisa Smallinga, ki naj bi nepotrebno izpustila tekmo pred reprezentančnim premorom, saj naj (po Mourinhevem mnenju) ne bi bila dovolj poškodovana.

Mourinho sicer v svoji karieri še nikoli ni izgubil prvenstvene tekme proti Arsenalu, a kot pravi sam, to tokrat ne bo pomembno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.