Šport > Nogomet
715 ogledov

Klopp okrcal Uefo

Jürgen Klopp EPA Jürgen Klopp.
Trener angleškega nogometnega velikana Liverpoola Jürgen Klopp je izrazil kritiko glede pričakovanega 222-milijonov evrov vrednega prestopa brazilskega nogometnega zvezdnika Neymarja iz Barcelone v PSG.

Nemec Jürgen Klopp, ki je znan po tem, da govori brez dlake na jeziku, dejal, da "upa, da bodo takšni prestopi prej izjeme kot pravilo". Nemški trener se na novinarski konferenci ni ognil vprašanjem o bližnjem prestopu brazilskega reprezentanta Neymarja. Dejal je, da na svetu obstajajo le dva ali trije klubi, ki si lahko sploh privoščijo plačati takšno odškodnino.

"Vedno sem menil, da je Uefa finančni fair play uvedla z namenom, da do točno takšnih stvari ne bi prihajalo," je dejal Klopp novinarjem in se obregnil ob Uefino finančno regulacijo prestopov, ki jo je krovna evropska nogometna zveza uvedla leta 2011.

neymar 15. rekord v 25 letih Šport Odhod Neymarja potrdil besede umrle legende

"Vendar pa je očitno finančni fair play bolj le predlog kot pravilo. Ne vem, kako si drugače to razlagati. Res ne razumem tega," je še dejal Klopp.

V izjavi, ki jo je objavil britanski časnik The Telegraph, je Uefa napovedala, da bo v primeru Neymarjevega prestopa uveljavljala finančni fair play, ter da klubom ni dovoljeno v treh letih pridelati izgube, večje od 30 milijonov evrov. Uefine regulacije financ naj bi bile namenjene temu, da klubi za nakupe nogometašev ne bi zapravljali več denarja, kot ga zaslužijo.

"To res ni naslednji korak, vsaj upam, da ni. Verjamem in upam, da bo takšen primer ostal izjema - ampak, kdo ve?" je še dejal Klopp.

Minister vesel novih prihodkov

Francoski minister za proračun Gerald Darmanin je danes izjavil, da je navdušen nad novico, da se bo brazilski nogometni reprezentant Neymar iz Barcelone preselil v Francijo k PSG za rekordnih 222 milijonov evrov. Ministra veseli zlasti dejstvo, da bo Brazilec po novem davke moral plačevati v Franciji.

"Če se bo Neymar res pridružil francoskemu PSG, bom kot minister za proračun navdušen nad vsemi davki, ki jih bo nogometaš poslej plačeval v Franciji," je dejal Darmanin ta francoski radio Inter.

lionel messi O Neymarju Šport Takšen je odziv Messija

"Bolje je, da ta nogometaš davke plačuje v Franciji kot kjerkoli drugje," je še dejal Darmanin in dodal: "Ko si minister, je tvoja dolžnost braniti interese države. In interes države v tem primeru zagotovo je, da ljudje plačujejo davke v Franciji."

Neymarja že danes pričakujejo v Parizu, kjer naj bi dokončno uredil rekorden prestop iz Barcelone v PSG, vreden 222 milijonov evrov. Njegova plača naj bi se po novem potrojila; zaslužil bo 30 milijonov evrov letno.

Gerald Darmanin | Avtor: EPA Gerald Darmanin. EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.