Šport > Nogomet
2456 ogledov

Odhod Neymarja potrdil besede umrle legende

neymar EPA
Največji nogometni prestop vseh časov je odmeval tudi na socialnih omrežjih.

Neymarjev prestop iz Barcelone v PSG bo vreden 222 milijon evrov, toliko znaša odkupna klavzula v Brazilčevi pogodbi. Pri Uefi prestopa zaradi finančnega fair playja ne bodo zaustavili: "Nismo dobili pritožbe zaradi te zadeve. Vsi klubi v Evropi morajo upoštevati finančni fair play in dokazati, da v treh letih niso pridelali izgube 30 milijonov evrov. Zato se pri Uefi nadzira vse klube, tako bo tudi s PSG-jem, ko bo napočil čas za to. Neymarjev prestop bo imel vpliv na finace pariškega kluba, a kakšne, ne moremo soditi vnaprej. Pri PSG bi lahko na primer v naslednjih letih prodali kar nekaj igralcev za visoke zneske. Zato bodo izračuni narejeni šele po koncu obdobja, takrat bo ugotovljeno ali je bil finančni fair plaj res kršen." Prav tako pri Uefi pravijo, da prestopa ne more ustaviti španska liga, saj gre za dogovor med kluboma.

neymar Odločitev že padla Šport Konec sage o Neymarjevem prestopu

Neymarjev prestop bo sicer poskrbel za 15. rekordni znesek od leta 1992. Pred letom dni je bil izplačan rekordni znesek za prestop Paula Pogbaja iz Manchester Uniteda v Juventus, novi rekord bo zdaj več kot dvakrat višji.

"Messi in Neymar? Nikoli ne bi postavil dva kapitana na eno ladjo. Nekaj se je potrebno naučiti iz preteklosti," je sicer leta 2013 o Brazilčevem prihodu v Barcelono dejal legendarni Nizozemec Johann Cruyff.

Takole pa je na napovedani Neymarjev odhod iz Barcelone reagiral twitter:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.