Šport > Nogomet
12487 ogledov

Tim Vodeb: Ko pridejo na tekmo zaradi izvajanja avta

Tim Vodeb NK Ankaran-Hrvatini Tim Vodeb je dosegel zgodovinski prvi zadetek za Ankaran v Prvi ligi TS.
Nogometaš ekipe Ankaran-Hrvatini Tim Vodeb navdušuje s svojimi spretnostmi.

Ljubitelji nogometa gotovo veste, da je novinec v Prvi ligi TS - moštvo Ankaran-Hrvatini, pretekli konec tedna prišel do svoje prve zmage med elito. V Kranju je padel Triglav (1:3), za dva zadetka je asistiral 27-letni Tim Vodeb.

Nogometni derbi Olimpija - Maribor Prva Liga Šport Olimpiji že točka dovolj za vrnitev na vrh

Vsestranski nogometaš, ki lahko igra na več različnih pozicijah, je prvoligaško občinstvo osvojil s prav posebnim izvajanjem stranskega avta, pri katerem naredi premet na žogi, nato pa okroglo usnje zaluča zelo daleč, tudi več kot 50 metrov. Tej tehniki v angleščini pravijo "flip-throw", s pravilno uporabo te sicer dokaj nevarne metode, pa je možno žogo vreči dlje kot z običajnim metom. 

"V prvi vrsti je to atrakcija, ki privablja gledalce, a gre tudi za močno orožje. Žogo lahko iz avta močno vržeš v kazenski prostor iz velike oddaljenosti. Pri avtu pravilo "offsajda" ne velja, tako da je tovrsten met uporaben tudi za izvajanje na naši polovici. Žoga ob pravilni izvedbi leti daleč in močneje kot z običajnim izvajanjem, tako da lahko preseneti nasprotnike," nam je pojasnil Vodeb.

Vodeb je tovrstno izvajanje prakticiral že v mladinskih selekcijah, ko je igral za Rudar Trbovlje. Že takrat je marsikdo na stadion prišel zato, ker je slišal za fanta, ki na nenavaden način meče avt. K tovrstnemu izvajanju ga je že pri selekciji U15 nagovarjal oče, ki je bil gimnastičar in nato tudi trener gimnastike (Timov oče je sicer za mnoge kontroverzni psihoanalitik mag. Roman Vodeb, op. a.). Tim, katerega mama se je prav tako ukvarjala z gimnastiko, je praktično odrasel v telovadnici.

"Ko me je oče pri 15-ih letih nagovarjal na takšno izvajanje avta, tega sprva nisem želel početi, nisem se želel na tak način izpostavljati. Ko pa mi je dve leti kasneje začel vztrajno prigovarjati še bratranec, sem vendarle poskusil. Takrat sem v Trbovljah igral za kadete in že v prvem poskusu mi je uspelo. Od tedaj je to del mojega repertoarja," je pojasnil 27-letnik.

Tudi v Prvi ligi TS so ga kmalu opazili. Da ne gre le za spektakularno veščino, temveč za pravo orožje, je Vodeb že večkrat pokazal, ko je s svojimi predložki sejal zmedo v kazenskem prostoru nasprotnikov. Tudi za nedavno zmago nad Triglavom je asistenco za prvi gol Ankarana (zabil ga je Emir Burkić) prispeval iz avta, kot lahko vidite na spodnjem posnetku (od 0:58 naprej).

Zabil zgodovinski gol

Ankaran se je s prvo zmago v letošnji sezoni otresel zadnjega mesta v PLTS in zasedel deveto pozicijo, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek. 

"Verjamem, da bomo ostali v ligi. Sam bom naredil vse za to. Dolgo sem se trudil, da sem prišel do Prve lige, tega ne mislim kar tako izpustiti. Svojo vero v uspeh želim prenesti na soigralce, to pa lažje počnem, če sem na igrišču," je sklenil vedno nasmejani Trboveljčan.

Tim Vodeb je v letošnji sezoni, v kateri je imel nekaj težav s poškodbo mišice, za Ankaran v prvih desetih kolih zbral pet nastopov in zabil en gol. Podpisal se je pod zgodovinski prvi zadetek Primorcev med elito, ko je v drugem kolu matiral vratarja velenjskega Rudarja.

Bonifika Koper Dom v mestu burje? Šport Koper se ne da, Ankaran brez Bonifike

Vodeb je kariero, kot že omenjeno, začel v trboveljskem Rudarju, nato pa pred prihodom na Obalo igral še za Radomlje, Ivančno Gorico, celjski Šampion, Šmartno in Krško. Njegov mlajši brat Nik Vodeb trenutno nastopa za Rudar Trbovlje v 3. SNL.

Poleg nogometa in gimnastike se Vodeb ukvarja tudi z glasbo, njegova ljubezen je reggae. Piše lastno avtorsko glasbo in jo tudi izvaja. Človek s širokim razponom interesov torej, ki je na slovensko prvoligaško prizorišče prinesel nekaj svežega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.