Šport > Nogomet
826 ogledov

Kocka je padla, Iličić nič več za Atalanto

Josip Iličić Epa
"Srečno, profesor, in hvala za vse," so Slovencu v slovo zapisali pri Atalanti, katere član je bil zadnjih pet let.

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić tudi uradno ni več član italijanskega prvoligaša Atalante iz Bergama. Štiriintridesetletni napadalno usmerjeni nogometaš je s klubom sporazumno prekinil pogodbo, so sporočili iz bergamskega kolektiva.

"Atalanta B.C. sporoča, da je bila pogodbo med klubom in Josipom Iličićem sporazumno prekinjena," so pri klubu zapisali v sporočilu za javnost.

josip iličić | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovenec je bil eden najbolj opaznih igralcev Atalante v zadnjih letih, ko je pod trenerjem Gian Pierom Gasperinijem kazala všečne, napadalne igre.

Iličić je za Atalanto, kamor je prišel iz Fiorentine, odigral 173 tekem in dosegel 60 golov.

Eden vrhuncev kariere pri La Dei so bili štirje goli na povratni tekmi osmine finala lige prvakov, ko je Atalanta zmagala s 4:3 in s se skupnim izidom 8:4 prebila v četrtfinale.

Pozneje pa se je po izbruhu pandemije novega koronavirusa Iličić boril tudi z osebnimi težavami, zaradi česar si je vzel daljši odmor od nogometa, v zadnjih dveh letih je tako le redko igral za zdaj že nekdanji klub.

"Srečno, profesor, in hvala za vse," so pri pri Atalanti poslovili od Slovenca, kjer so dodali da je zadnjih pet let pomenilo precej več kot le zadetke in asistence.

V Italiji je Iličić igral še za Palermo, kamor je prestopil iz Maribora, pred tem pa je bil član Interblocka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.