Šport > Nogomet
22 ogledov

Koller končal kariero, Keane v Galaxy

jan koller
1/6
EPA
Jan Koller je zaradi vse več poškodb pri 38 letih sklenil kariero. Na 91 nastopih za Češko je zabil 55 golov. Nazadnje je igral za Cannes, vrhunec kariere pa doživel pri Borussii iz Dortmunda, kjer je dal 59 golov. Medtem se Robbie Keane iz Tottenhama seli v Galaxy.

Jan Koller, ki je s Pavlom Nedvedom in Milanom Barosom tvoril eno najudarnejših čeških ekip vseh časov, je pri 38 letih oznanil konec svoje bogate kariere. Pred sedmimi leti so bili na dobri poti do evropskega naslova, nakar jih je v polfinalu z 1:0 šokirala Grčija. Kar 202 centimetra visoki napadalec je za reprezentanco zabil 55 golov, najuspešnejše klubske epizode pa je imel pri Lorekenu (43 golov), Anderlechtu (43) in predvsem Borussii iz Dortmunda (59 golov).

"Že aprila sem imel dovolj. Imel sem težave z mišicami, nato nekaj s srcem. Ko sem se vendarle začel pripravljati za novo sezono, pa sem resneje poškodoval stegensko mišico. To je bilo zadnje opozorilo, da moram skleniti kariero," je odločitev pojasnil  priljubljeno imenovani Dino, ki je nazadnje igral za Rennes.


Beckhamu na pomoč Keane

Los Angeles Galaxy so v mrzlični želji postati ne le najboljši, ampak predvsem prepoznavnejši ameriški nogometni kolektiv v svoje vrste zvabili dosedanjega člana londonskega Tottenhama Robbieja Keana. 31-letnik je v sredo dobil delovni vizum za ZDA, klub pa se je odpovedal Kolumbijcu Juanu Pablu Angelu, da je sprostil salary cap za kapetana irske reprezentance.

Nekdanji nemški reprezentant Thomas Hitzlsprerger se vrača v Nemčijo. Po slabih sezonah pri Laziu in nazadnje West Hamu je zdaj podpisal triletno pogodbo z Wolfsburgom. Proslavil se je v sezoni 2007, ko je s Stuttgartom osvojil nemško Bundesligo.

Še ena aktualna novica s tržnice: ruski Anži Mahačkala je tik pred dokončnim dogovorom z Interjem za prestop Samuela Eto'oja. Rer bodo spustili Eto'oja, se Milančani vračajo v pogore za prestop Carlosa Teveza (Manchester City).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.