Šport > Nogomet
185 ogledov

Končana saga o licenci FC Kopra

FC Luka Koper FC Luka Koper
Nogometna zveza Slovenije je danes prejela končno odločitev Mednarodnega športnega razsodišča v Lozani (Cas).

Pritožbo FC Koper zoper odločitev licenčne komisije NZS za pritožbe je Cas zavrnil ter s tem potrdil pravilnost odločitev licenčnih organov NZS, ki Kopru niso podelili licence za nastopanje v 1. slovenski nogometni ligi v sezoni 2017/18.

"Odločitev športnega razsodišča je dokaz strokovnosti licenčnih organov in kredibilnosti licenčnih postopkov Nogometne zveze Slovenije. NZS bo tudi v prihodnje dosledno izvajala vse licenčne postopke, ter zagovarjala dosledno spoštovanje sprejetih pravilnikov in predpisov NZS," je po Casovi odločitvi dejal predsednik NZS Radenko Mijatović. Kot so sporočili z NZS, je odločitev Casa dokončna.

Licenčna komisija NZS za pritožbe je v skladu s pravilnikom NZS o licenciranju 1. junija lani zavrnila pritožbo FC Koper zoper odločbo komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov ter jo označila za neutemeljeno. Odločitev licenčne komisije NZS za pritožbe je pomenila, da FC Koper ni pridobil licence za nastopanje v 1. SNL. Koper se je zato pritožil še na Cas.

Nogometni klub FC Koper je športno društvo z najštevilčnejšim članstvom na slovenski obali. Ustanovljen je bil leta 1920. Članska ekipa doslej le trikrat ni igrala v najvišjem rangu slovenskega nogometa, v sezonah 1995/96, 1997/98 in 1999/2000 je klub nastopal v drugi ligi, in ima tudi naslov državnega prvaka iz leta 2010 ter dve pokalni lovoriki. Vse od sezone 2000/01 je bil koprski klub stalni član prvoligaške druščine, ki jo je po 17 letih zapustil.

V prejšnji sezoni je Koper končal na šestem mestu 1. SNL in je bil edini med deseterico klubov, ki ni izpolnil pogojev za pridobitev licence NZS. Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov je že v začetku maja objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. SNL za sezono 2017/18.

Februarja lani je klub izgubil glavnega pokrovitelja Luko Koper, ki je s klubom predčasno prekinila petletno sponzorsko pogodbo. V Luki Koper so takrat za Primorske novice pojasnili, da so se za prekinitev pogodbe odločili, ker je bil njihov sponzorski denar namenjen razvoju koprskega nogometa in s tem dvigu ugleda luke, ne pa plačevanju dolgov društva FC Koper upnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.