Šport > Nogomet
41 ogledov

Trener Olimpije v navzkrižju s pravili SNL

NK Olimpija Saša Despot
Igor Bišćan je postal trener nogometašev Olimpije brez ustreznih strokovnih znanj.

Hrvaški trener Igor Biščan lahko vodi le tretjeligaške klube, kar bi ga v Ljubljani lahko stalo službe že pred začetkom sezone, v sobotni izdaji poroča ljubljanski Dnevnik.

Predsednik nogometašev Olimpije Milan Mandarić je pred dvema tednoma za trenerja članskega moštva ustoličil Bišćana, ki pri 39 letih nima ustreznih strokovnih znanj za vodenje kluba v prvi slovenski ligi. Bišćan je sedmi Mandarićev trener v zadnjih dveh letih, po razkritju Dnevnika pa bi že pred začetkom sezone lahko ostal brez službe na ljubljanski klopi.

Ravnatelj zagrebške nogometne akademije Vatroslav Mihačić je za Dnevnik potrdil, da je Bišćan doslej pridobil le licenco Uefa A, ki v članski konkurenci tako v Sloveniji kot na Hrvaškem zadostuje zgolj za treniranje moštev v tretji ligi.

Bišćan je v nasprotju s pravilnikom Hrvaške nogometne zveze brez ustrezne trenerske izobrazbe lani samostojno vodil že zagrebškega drugoligaša Rudeš, ki ga je popeljal do mesta v hrvaški prvi ligi v novi sezoni.

Bišćan bi moral za vodenje ljubljanskega kluba v prvi slovenski ligi in evropskih tekmovanjih pridobiti trenerski naziv Uefa Pro, še navaja Dnevnik. Po zagotovilih zagrebške nogometne akademije je že opravil vse teoretične izpite za pridobitev naziva Uefa Pro, prav tako je v začetku maja pet dni sodeloval na izmenjavi trenerjev na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu, do pridobitve licence Uefa Pro mu manjka le še zagovor zaključnega izpita, je iz Zagreba za Dnevnik sporočil Mihačić.

"Pri Igorju Bišćanu gre le še za formalnost, saj je v izobraževalnem procesu dobesedno tik pred diplomo. Stvari bodo pravočasno urejene," so se za Dnevnik odzvali pri ljubljanski Olimpiji.

Komentarjev 2
  • Lavdan 21:10 17.junij 2017.

    Za Olimpijo bo dober, saj ne bo dolgo.

  • Marjan Perko 09:57 17.junij 2017.

    Saj niso edini. Tudi v Brežicah gre mimot pravil. https://www.posavskiobzornik.si/nogomet/najslaji-poraz-nk-breice-1919-v-drugi-ligi