Šport > Nogomet
2 ogledov

Konec sezone za Antonia Valencio?

Antonio Valencia Kirk Broadfoot Madjid Bougherra Steven Naismith Wes Brown
1/17
Žurnal24 main
Torkov remi na tekmi Lige prvakov med Manchestrom Unitedom in Rangers (0:0) je zaznamovala huda poškodba Ekvadorca Antonia Valencie. Barcelona je na Camp Nouu uničila Panathinaikos (5:1).

Po najnovejših informacijah iz Manchestra bi lahko vezist Manchestra Uniteda, Ekvadorec Antonio Valencia, že končal letošnjo sezono, še preden se je zanj dobro začela. Na torkovi tekmi proti škotskim Rangers je namreč utrpel hudo poškodbo gležnja. Videti je bilo, da je start Kirka Broadfoota po nekaj več kot uri igre povsem nedolžen, a hitro signaliziranje zdravniški službi in reševalcem je hitro razkrilo, da je poškodba mnogo hujša.

Res je bil povsem nedolžen start. Ko sem videl igralca Rangersov, kako maha, sem vedel, da gre za hudo poškodbo.
Sir Alex Ferguson

Tudi glasni Old Trafford je na tekmi, ki so jo mediji tako kot vse prejšnje med angleškimi in škotskimi klubi poimenovali "Bitka za Britanijo", povsem obmolnknil. Broadfoot se je držal za glavo, medtem ko je Ekvadorec nepremično ležal na tleh, po nekaj minutah pa so ga s kisikovo masko odnesli z igrišča na nosilih. Trener Uniteda Sir Alex Ferguson je že primerjal poškodbo s tisto, ki jo je leta 2006 utrpel njegov varovanec Alan Smith. Angleški napadalec si je izpahnil gleženj in zlomil nogo, Ferguson pa je takrat poškodbo opisal kot "eno najhujših, kar jih je kdajkoli videl".

"Gre za izpah in zlom, operiran bo jutri (v sredo, op. p.) zjutraj," je Fergusoin dejal na novinarski konferenci po torkovi tekmi. "Podobno je poškodbi, ki jo je staknil Alan Smith, tako da bo verjetno odsoten do konca sezone. Res je bil povsem nedolžen start. Ko sem videl igralca Rangersov, kako maha, sem vedel, da gre za hudo poškodbo."

Guardiola: "Težko bomo igrali bolje!"
Lanski polfinalist Barcelona je v velikem slogu odgovorila na nepričakovan poraz v prvenstvu in na Camp Nouu demolirala grški Panathinaikos (5:1). Vse po starem torej v katalonski prestolnici, kjer je Lionel Messi zabil dvakrat in "namestil" še zadetka Pedru Rodríguezu in Daniju Alvesu, obenem pa zapavil še strel z enajstih metrov. Vse to je s prvim golom v LP v dresu Blaugrane zaokrožil še David Villa. Trener Josep Guardiola, čigar moštvo je po 20 minutah spet padlo v zaostanek, je bil prezadovoljen:

"Težko je igrati tako dobro, kot smo igrali danes," je dejal po tekmi. "To je bila izjemna tekma in prikazali smo izjemno sliko samega sebe – tako moramo igrati. Včasih lahko izgubiš, ko so ljudje utrujeni in je nasprotnik dober ter ima dobrega trenerja. Ampak najpomembneje je, da se znaš pobrati, da veš, da lahko igraš bolje," je povedal Pep.

Vedno govorimo o lekcijah 'Ste dobili lekcijo? Je bila to lekcija nogometa v Ligi prvakov?' Ne! Gre za igro nogometa. Vodimo 2:0 in oni zadenejo iz ničle.
Harry Redknapp

Jezni Redknapp: "Nismo dobili lekcije!"
To je bila še ena nora tekma Tottenham Hotspurs, na katere pa so se lahko navijači severnolondonskega kluba že dodobra navadili. Beli so se po skorajda pol stoletja vrnili med elito in remizirali pri Werderju Bremnu (2:2) na tekmi, ki bi jo na koncu lahko dobila katerakoli ekipa. Spursom je v nekaj minutah spet uspelo prejeti dva zadetka, njihov trener Harry Redknapp pa je na vprašanje, ali so dobili novo lekcijo v Ligi prvakov, pobesnel:

"Kakšne lekcije se lahko naučim, če (Werder, op. p.) zabije gol? Kaj lahko storim?" se je na novinarski konferenci spraševal Redknapp. "Kako se lahko naučijo? Vedno govorimo o lekcijah 'Ste dobili lekcijo? Je bila to lekcija nogometa v Ligi prvakov?' Ne! Gre za igro nogometa. Vodimo 2:0 in oni zadenejo iz ničle zgodi se. Lahko bi se zgodilo v Hackney Marshes ("londonski Tivoli", op. p.) na sobotno popoldne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.