Šport > Nogomet
49 ogledov

Koper iz Ljudskega vrta s šestico v mreži

Viler Ibraimi Filipović Maribor Olimpija Ljubljana Prva liga slovenska liga derb Nino Verdnik
Uvodno tekmo tretjega kola državnega prvenstva je zanesljivo dobil Maribor, ki je v Ljudskem vrtu visoko ugnal Koper (6:1). Domžale so v šokantni končnici slavile pri Gorici (1:2), Rudar pa je v lokalnem derbiju v gosteh premagal Celje (0:1).

Nogometaši Maribora so si v sredo priborili vsaj še dva nastopa v kvalifikacijah za Ligo prvakov, pred tekmo s tretjeuvrščenim Koprom pa so ostali brez dveh članov prve enajsterice. Dejan Mezga si je poškodoval stegensko mišico in bo odsoten vsaj dva tedna, tudi na obeh tekmah z Apoel Nikozijo, prvenstveno tekmo pa je izpustil tudi branilec Arghus, ki naj bi bil za sredin obračun nared. Na drugi strani so Primorci v štajersko prestolnico pripotovali brez poškodovanega Damirja Hadžića.

Državni prvaki so v tretji minuti prišli do kota, iz katerega je podal Damjan Bohar. Do žoge je na dobrih petih metrih prišel Jean-Philippe Mendy in zatresel mrežo kluba, za katerega je nastopal lansko sezono. Koprčani so do prve priložnosti prišli dve minuti pozneje, a je Mitja Lotrič streljal preveč po sredini, Jasmin Handanović pa je bil dobro postavljen. Po nekaj minutah igre med obema kazenskima prostoroma, so domači do nove priložnosti prišli v 19. minuti. Mendy je podal na desno stran, z roba kazenskega prostora je streljal Bohar, vratar Igor Nenezić pa se je izkazal z obrambo.

V zadnjih desetih minutah so Koprčani iskali izenačenje, najlepšo priložnost je v 39. minuti zapravil Lotrič, protinapad pa so še v isti minuti izkoristili Mariborčani. Bohar je potegnil na koprsko polovico, podal do Alena Ploja, ki je streljal z roba kazenskega prostora, žogo je izbil Matic Reja, a je ta prišla do Boharja, ki priložnosti ni zapravil. V zadnjih sekundah prvega polčasa je streljal še Miroslav Čovilo, a je bila mariborska obramba dobro postavljena.

Ibraimi s klopi zabil dva

Visoko zmago vijoličastih sta v drugem polčasu napovedala zadetka Matica Črnica. Ta je v 47. minuti z leve strani roba kazenskega prostora z natančnim strelom zadel Nenezićev nasprotni kot. Devet minut kasneje je Bohar izpeljal akcijo po desni strani, žogo poslal v sredino, kjer je Črnic neovirano zadel za vodstvo s 4:0.

Na 5:0 je povišal, tokrat rezervist, Agim Ibraimi. Domen Črnigoj je v kazenskem prostoru podrl Aleša Mejača, sodnik Dragoslav Perić pa je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je Ibraimi zanesljivo izvedel. Koprčani so častni zadetek dosegli v 76. minuti, ko je Ivica Guberac na levi strani s približno 25 metrov izvajal prosti strel. Žoga je po tleh šla mimo vseh, presenetila mariborskega vratarja in se od leve vratnice odbila v mrežo. V 81. minuti bi Nusmir Fajić lahko povišal prednost, a je njegov strel z leve strani končal mimo leve vratnice. Handanović je v 85. minuti z golove črte pobral žogo pred Čovilom. Visoko zmago je v 87. minuti potrdil Ibraimi.

Nejc Vidmar Domžale | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Šokantna končnica v Gorici

Po dveh zaporednih gostovanjih so se Goričani končno predstavili domačim gledalcem. Trener Luigi Apolloni še vedno ni končal z oblikovanjem ekipe, saj se nadeja novih prihodov iz partnerske Parme.Goričani so odločno začeli tekmo in si v uvodnih minutah priigrali nekaj priložnosti. Zapravila sta jih Gianluca Lapadula in Massimo Coda, dvakrat pa se je izkazal Nejc Vidmar. V prvem delu so si tudi gosti priigrali nekaj priložnosti, a so bili tako kot domačini premalo natančni.

V drugem polčasu so poizkušali v obeh taborih. Prvi pa so zadeli gosti, ko je Igor Banović v 88. minuti po daljši akciji Domžal uspel premagati Alexa Cordaza. Tekmo je bila podaljšana za tri minute, kar so izkoristili Novogoričani, ki so z globinsko podajo na desni strani našli osamljenega Welleja N'diaya, ta pa je s strelom v dolgi kot zadel za 1:1. A veselje ni trajalo dolgo, saj so v zadnji minuti sodnikovega dodatka Domžalčani odločno krenili v  napad. Po podaji z desne strani je bil na drugi vratnici povsem sam Aleks Pihler. S strelom iz voleja je premagal domačega vratarja in odločil tekmo v prid gostov.

Olimpija Ljubljana Rudar Velenje Prva liga prvenstvo Stožice Delamea Mlinar | Avtor: SPS/nkolimpija.si SPS/nkolimpija.si
Lokalni derbi Velenjčanom

Celjani še naprej ostajajo brez osvojene točke v državnem prvenstvu in na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Po porazu proti Zavrču prejšnji konec tedna so tokrat izgubili še lokalni derbi z velenjskim Rudarjem, ki ga je v 55. minuti odločil Mate Eterović. Rudar je prišel do druge letošnje zmage, ob enem porazu je zdaj s šestimi točkami na drugem mestu.

Že v četrti minuti je sodnik Mitja Žganec pokazal na belo točko za prekršek nad gostujočim vezistom Daliborjem Radujkom, žogo pa si je nastavil Eterović, a mu je veselje preprečil Matic Kotnik z lepo obrambo. Celjani so prevzeli pobudo, pretila sta Tadej Žagar Knez in Miha Zajc, a se rezultat ni spremenil. Na drugi strani sta poizkusila Senad Jahić in Ivan Firer, za Celjane je bi v 43. minuti nevaren še Miha Korošec.

Prvih deset minut drugega polčasa je minilo brez priložnosti, že prvo pravo pa so unovčili gosti. Eterović je v 55. minuti izkoristil podajo Elvisa Bratanovića in svojo ekipo popeljal v vodstvo. Gosti so bili po zadetku še dvakrat nevarni. Firer je do strela prišel v 61. in 64. minuti, obakrat je bil premalo natančen. Prvi celjski strel v drugem delu je sprožil rezervist Alexander Srdić, a je meril previsoko. Domači so skušali priti do izenačenja, a so Velenjčani odbili prav vse napade in poizkuse.

Prva liga TS, 3. kolo:

Maribor : Koper 6:1 (2:0)
Mendy (3), Bohar (40), Črnic (47, 56), Ibraimi (73/11m, 87); Guberac (76)

Gorica : Domžale 1:2 (0:0)
N'diaye (91); Banović (88), Pihler (93)

Celje : Rudar Velenje 0:1 (0:0)
Eterović (55)

Nedelja ob 18.00
Triglav - Zavrč

ob 20.30:
Olimpija - Krka

Komentarjev 1
  • titty 20:23 27.julij 2013.

    Povejte že Guberacu, da "igra" samo zato, ker oče plačuje še ostale nogometaše, da igrajo z njim, sicer ne bi nikoli igral. Guberac nikoli ni bil, ni in ne bo nogometaš!