Šport > Nogomet
34 ogledov

Koper na drugi konec države

navijači navijač Inter Koper Saša Despot
Na sedežu Nogometne zveze Slovenije so danes izžrebali pare prvega kroga Pokala Hervis. Maribor, Olimpija, Mura in Celje so v tem delu tekmovanja prosti.

Poleg naštetih prvoligašev, ki so si daljši počitek priborili z lansko uvrstitvijo v državnem prvenstvu, bo v prvi fazi tekmovanja prost tudi tretjeligaš Tolmin, saj je tako določil žreb. Med zanimivejšimi pari velja izpostaviti gostovanje velenjskega Rudarja pri Koroški Dravogradu, Luka Koper pa se bo morala odpraviti na povsem nasprotni konec države, gostovali bodo namreč na Goričkem pri Tromejniku.

Prvoligaši v prvem kolu ne bi smeli imeti težav, čeprav pokalno tekmovanje pogosto prinaša številna presenečenja, tako je lani drugoligaš Garmin Šenčur izpadel šele v polfinalu, ko je bilo srečnejše Celje. Lanski pokalni prvak je Maribor, ki je v finalu v Stožicah premagal prav Celjane.

Prvo kolo bo na sporedu 22. avgusta.

Pari prvega kola Hervis Pokala Slovenije:
Jesenice – Zavrč
Tehnotim Pesnica Domžale
Brda Garmin Šenčur
Koroška Dravograd Rudar Velenje
Šalovci Gorica
Tromejnik Luka Koper
Šmarje pri Jelšah Aluminij
Odranci Bela krajina
Turnišče Mas Tech Ankaran
Calcit Kamnik Dravinja Kostroj
Cerknica Triglav

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.