Šport > Nogomet
76 ogledov

Messi ni razumel, kar je jasno 10-letniku

lionel messi EPA
Obramba Lionela Messija in njegovega očeta Jorgeja glede domnevne utaje davkov v višini štirih milijonov evrov nima nobene kredibilnosti, meni državni tožilec Mario Maza.

Lionel Messi in njegov oče Jorge se na sojenju v Barceloni branita obtožb o domnevni utaji davkov v višini 4,16 milijona evrov. Finančne nepravilnosti naj bi se dogajale med letoma 2007 in 2009.

Messi, ki je ob prihodu v Barcelono doživel mlačen sprejem množice obiskovalcev, je v svojem pričanju zatrdil, da o utaji davkov ne ve ničesar, saj je pogodbe podpisoval po navodilu odvetnikov.

Argentinčevi argumenti pa po mnenju državnega tožilca Maria Maze nimajo nobene teže. Še več, odvetnik je Messiju očital, da je pri vsem skupaj odigral vlogo ''capa'', šefa sicilijanskega mafije, ki resda ni bil obveščen o vseh podrobnostih poslovanja, a se je dobro zavedal ene ključne stvari: plačati bo moral nižji davek!

Maza je mnenja, da se Messi in njegov oče ne moreta izgovoriti na neizkušenost, saj je govora o stvareh, ki bi jih razumeli celo otroci. ''Morda sta res neizkušena, a gotovo sta sposobna razumeti, kaj pomeni plačevanje davkov. To razumejo tudi desetletni otroci. Messi bi moral brez kakršnekoli težave razumeti, kaj se dogaja,'' je povedal Maza, predstavnik španske davčne oblasti, sicer samooklicani navijač Barcelone.

''Messijeva zgodba nima nobene kredibilnosti. Gre za nogometaša, ki razveseljuje številne navijače Barcelone, vključno z mano, a ne more trditi, da ga oče ni obvestil o tem. Messi ve več, kot je povedal. On je kot šef kriminalne združbe, a moral bi plačevati davke v Španiji,'' je dodal Maza.

Državni tožilec v imenu davčnih oblasti zahteva 22 mesecev zaporne kazni za Lionela in Jorgeja, medtem ko je tožilec, zadolžen za Messijev primer, verjel argumentu zvezdnika Barcelone in zahteva zaporno kazen le za njegovega očeta.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 10:26 04.junij 2016.

    Inteligenca nogometašev res ni njihova vrlina.Ampak , da ni vedel.................

  • dragec 09:06 04.junij 2016.

    naj se preselita v SLO, tu je davčni raj za bogate neplačnike, pa še Ustavno sodišče jih lahko zaščiti