Šport > Nogomet
49 ogledov

Krka že na robu prepada

nogomet Krka Gorica Saša Despot
Nogometaši Krke so doma remizirali s Krškim, ob gostujoči zmagi Luke Koper v Velenju pa so že zelo blizu izpada v drugo ligo.

Novomeški nogometaši tri kola pred koncem zaostajajo tri točke za Koprom, v naslednjem kolu pa bodo gostovali prav proti ekipi, ki se nahaja na lestvici pred njimi. Precej bolje gre Krškemu, ki je pred sezono veljalo za najresnejšega kandidata za izpad, izbranci Tomaža Petroviča so se s točko povzpeli celo na šesto mesto.

Prvo resnejšo priložnost so si na tekmi v Novem mestu, ki je bila večinoma odigrana v hzdem nalivu, v 26. minuti pripravili Krčani, ko je Luka Žinko z levico meril v okvir vrat, a je bil Miodrag Mitrović na pravem mestu. Domači so bili nevarni v 39. minuti, a je Filip Dangubić meril preko vrat. Ob koncu prvega polčasa je preko vrat za Krško streljal še Dino Hotić.

V drugem polčasu se je ozračje ob deževju še shladilo, igralci pa so imeli tako še več preglavic z obvladovanjem žoge. Do prve priložnosti so v 58. minuti prišli domači, poskusil je Alen Vučkić, a je v gneči pred golom Marko Zalokar preprečil vodstvo gostiteljev. Nobena od ekip v nadaljevanju ni prevladovala na igrišču, a so bili v zadnjih 10 minutah podjetnejši domači. Kljub prizadevanju, pa jim ni uspelo zatresti gostujoče mreže. Josip Fuček je bil nenatančen v dveh poskusih, mimo vrat pa sta končala tudi strela Luke Bogdana in Lea Ejupa.

Luka Koper štiri točke od varnega položaja

Velenjčani so bili ob Krčanih najuspešnejše moštvo zadnjih šestih krogov, v katerih je Rudar vknjižil 13 točk in se tako oddaljil od gole borbe za prvoligaški obstanek. Varovanci trenerja Jerneja Javornika so imeli danes, ko so se na zelenici Mestnega stadiona ob jezeru pomerili s Koprom, po dveh tekmah brez zmage, zaključno žogico za ohranitev prvoligaškega statusa, a jim ni uspelo.

Velenjčani ob porazu tri tekme pred koncem sezone tako še niso potrdili obstanka v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj je bil Koper prepričljiv že v prvem polčasu. Prvi zadetek na slovenskih igriščih je namreč dosegel Ekvadorec v slovenskem moštvu Cesar Joel Valencia Castillo, ki je premagal domačega vratarja Mateja Radana. Mariborčan v dresu Rudarja je moral po žogo v svojo mrežo tudi v 37. minuti, ko je mladinski reprezentant Leo Štulac za svoj peti gol v prvenstvu lepo izkoristil predložek Daliborja Radujka.

V drugem polčasu je sledilo nekaj velenjskih poskusov. Nikola Tolimir je imel odprto pot do zadetka, a je v 72. minuti zadel le soigralca. Velenjčani so še naprej prežali na napake Kopra, a je izid ostal nespremenjen tudi po štirih minutah sodniškega podaljška. Koprčani tako še lahko upajo na osmo mesto na lestvici, s čimer bi se izognili dodatnim kvalifikacijam za obstanek.

Prva liga TS. 33. kolo:

Olimpija : Maribor

Zavrč : Celje  0:1 (0:0)
Hadžić 63.

Krka : Krško  0:0

Rudar : Luka Koper  0:2 (0:2)
Castillo 11., Štulac 37.

Nedelja:
Gorica - Domžale

Lestvica:
1. Olimpija 65 (-1)     
2. Maribor 62 (-1)     
3. Domžale 50 (-1)     
4. Gorica 46 (-1)    
5. Celje 39      
6. Krško 39      
7. Rudar 38      
8. Zavrč 38      
9. Luka Koper 34      
10. Krka 31

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.