Šport > Nogomet
23 ogledov

Vijoličasti prihajajo po zmago

NK Maribor Jean-Philippe Mendy EPA
Nogometna Slovenija je že v nestrpnem pričakovanju sobotnega derbija, ki bi lahko odločil letošnje prvenstvo.

Potem ko so svoje načrte v sredo razkrili Ljubljančani, so danes to storili še v taboru vijoličastih. Tekma se bo na razprodanih Stožicah pričela ob 20.15, sodil jo bo Damir Skomina.

Mariborčani se na težko gostovanje podajajo s slabo popotnico. V prejšnjem krogu bi namreč lahko prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici, saj je Olimpija igrala dan kasneje, a so proti Celjanom iztržili zgolj remi, medtem ko so Ljubljančani premagali Koper in imajo pred Mariborom na vrhu znova tri točke prednosti, do konca prvenstva pa so skupaj le še štirje krogi.

Za branilce naslova bo tekma tako izrednega pomena, saj bi morebiten poraz pomenil izgubljeno lovoriko in jo po dolgih letih vrnil v Ljubljano. Na zadnjih treh medsebojnih tekmah je bila bolj uspešna Olimpija. V 6. krogu sezone je v Ljudskem vrtu Olimpija slavila s 3:0, nato sta se ekipi v 15. in 24. krogu razšli z neodločenim izidom in delitvijo točk, nazadnje 5. marca v štajerski prestolnici brez golov.

"Popolnoma jasno nam je, kaj se dogaja. Smo pred zelo pomembno tekmo, osebno se s fanti zelo veselim tega srečanja. Kot športnik si želiš takih nastopov v čim večjem številu, na domačih tleh je to največ, tako da komaj čakam," je na novinarski konferenci uvodoma dejal trener Maribora Darko Milanič.

"Z mislijo po zmagi"

"Kar se tiče tistih, ki prejšnji teden niso nastopali, je Gregor Bajde treniral normalno, tudi Rodrigo Defendi, tako da so te poškodbe sanirane, oba bosta v kadru za tekmo. Derbiji so si zelo različni, ne bi vlekel vzporednic med prejšnjim in tokratnim, vsak nosi to, kar mora nositi. Bistveno lažje je bilo igrati prvi derbi v sezoni, tega naj bi bilo najtežje, a se ga zelo veselim, osebno potrebujem ta pritisk. Maribor igra tradicionalno dobro v Ljubljani, popolnoma jasno pa je, da se je Olimpija igralsko in strateško precej spremenila. Zdaj je tu novi trener, poznamo ga iz drugih klubov in mislimo, da vemo, kaj nas čaka," je povedal mariborski strateg.

"Če se bo Olimpija branila, je težko reči, mi pa bomo prav gotovo od prve do zadnje minute šli na zmago, delali bomo vse za to. To ne pomeni, da bomo šli brezglavo, šli bomo tekmovat, ampak z mislijo po zmagi. Če se to ne zgodi, je na razpolago še devet točk, a vse bomo tokrat naredili za zmago. Imamo moč, kakovost in veliko željo," meni Milanič.

"Verjamemo v osvojitev naslova"

Mariborski igralci imajo v nogah veliko težkih tekem. "Mnogi so že igrali kar nekaj takih tekem, znajo se obnašati, mi, ki smo podpora, imamo tudi težke tekme za sabo. Ne gremo v tekmo, kaj bo jutri ali s strahom kaj bo v nedeljo, ampak da je to res tisto, kar si športniki želijo. Za to živimo, igramo proti odličnemu tekmecu, a vse bomo naredili za zmago. Vzdušje se je od 24. kroga naprej zelo spremenilo, zmanjšali smo razliko, jo v določenem delu celo povsem izničili, upam, da se bo ta pozitiven trend nadaljeval," je zaključil Milanič.

Zaradi rdečega kartona bo manjkal Željko Filipović. "Derbi je vedno posebna tekma. Za to nogometaši igramo. Dobro smo trenirali, v tekmo bomo šli z željo po zmagi. Še vedno verjamemo v osvojitev naslova, ni še konec, smo pozitivni. V nogometu igramo v sedanjosti, moramo se osredotočiti na to tekmo, zanjo smo trdo delali. Ne čutimo pritiska, igramo nogomet, smo profesionalci, to je derbi, prizorišče velikega boja. Oddelati moramo svoje," je pred derbijem dejal napadalec Jean-Phillipe Mendy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.