Šport > Nogomet
21 ogledov

Kroenke ima 63 % Arsenala

Kakšno prihodnost bo Arsenalu prinesla ameriška roka? (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ameriški mogotec Stan Kroenke si je zagotovil 63 odstotkov delnic nogometnega kluba Arsenal. "Arsenal je fantastičen klub s posebno tradicijo in čudovitim trenerjem," je povedal ob tem.

Angleški premierligaš Arsenal je sporočil, da si je ameriški milijonar Stan Kroenke zagotovil 63 odstotkov delnic kluba. Potem ko je imel bogataš v lasti nekaj manj kot 30 odstotkov delnic, je svojo lastnino povečal z nakupom novih. Prodala sta mu jih Danny Fiszman in Nina Bracewell-Smith.

"Arsenal je fantastičen klub s posebno tradicijo in čudovitim trenerjem Arsenom Wengerjem. Graditi želimo na tej dediščini in popeljati klub do novih uspehov,"
je po sklenitvi posla povedal Kroenke, ki naj bi na položaju predsednika obdržal Petra Hilla-Wooda. Arsenal sicer živi v senci Chelseaja in Manchester Uniteda. Že od leta 2005 ni osvojil nobene lovorike, zato pa je predan ustvarjanju igralcev, kar uspešno počne trener Arsene Wenger: "Verjamem, da ima Kroenke najboljše namene z Arsenalom. Razume njegovo zgodovino in naše ambicije zagotoviti klubu svetlo prihodnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.