Šport > Nogomet
77 ogledov

Barça vlada mestu, Marcelo rešil Real

Luis Suarez Barcelona EPA
V elitni španski ligi so bile v soboto na sporedu štiri tekme 35. kola. V akciji so bili Barcelona, Real Madrid in Atlético Madrid.

Nogometaši Barcelone so na gostovanju pri mestnem tekmecu Espanyolu prišli do vseh treh točk (0:3) in ostali na vrhu lestvice z enakim številom točk kot madridski Real, ki pa ima odigrano tekmo manj od večnih rivalov.

Obračun se je začel z veliko priložnostjo za domače, toda Jurado je iz sila ugodne pozicije sprožil mimo vrat Marc-Andréja ter Stegna. Gostje so nato pričakovano prevzeli pobudo in v 40. minuti je bil blizu vodstva Sergi Roberto, toda z glavo ni bil dovolj natančen.

Barcelona je povedla v 50. minuti, ko je Jurado katastrofalno skušal vrniti žogo v zadnjo linijo, njegovo podajo je prestregel Luis Suárez in v dvoboju ena na ena matiral Diega Lópeza.

Espanyol je zatem zaigral bolj ambiciozno in si pripravil dva nevarna strela Pabla Piattija in Jurada, Barcelona pa je zapretila prek prodora Neymarja.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 77. minuti, ko je Leo Messi potegnil proti vratom in pravočasno oddal na levo, akcijo je natančno zaključil Ivan Rakitić. Končni izid je po še eni zelo slabi reakcije domače obrambe postavil Suárez.

Marcelo rešil Ronalda

Marcelo Real Madrid Valencia | Avtor: EPA EPA

Na stadionu Santiago Bernabéu je Real Madrid po hudih mukah uspel premagati Valencio (2:1) in ostati v ugodnem položaju za osvojitev svojega 33. prvenstvenega naslova.

Srečanje v Madridu se je začelo z veliko priložnostjo za goste, po napaki obrambe domačih je Santiago Mina iz bližine zatresel vratnico, njegov drugi poskus pa je ustavil vratar Keylor Navas. Nato je Real zagospodaril na zelenici in si ustvaril nekaj obetavnih situacij, v 27. pa povedel, ko je po predložku Danija Carvajala z glavo elegantno zadel Cristiano Ronaldo.

Drugi polčas se je začel s pritiskom aktualnih evropskih prvakov in Karim Benzema je zadel okvir vrat, nato pa je po prekršku Danija Pareja nad Luko Modrićem Real dobil enajstmetrovko, iz katere pa Cristiano Ronaldo ni uspel premagati izvrstnega Diega Alvesa.

Zvrstilo se je še nekaj priložnosti za domače, za zapravljeno pa so bili Madridčani kaznovani v 82. minuti, ko je s prostega strela fantastično zadel nekdanji igralec Reala Parejo in izenačil.

Zatem je sledila silovita ofenziva Reala in novo vodstvo že v 86. minuti. Marcelo je prodrl z leve, potegnil v sredino in z roba kazenskega prostora z desnico našel daljši kot za pomembne tri točke.

Oblak do gladke zmage

Saul Niguez Atletico Madrid | Avtor: EPA EPA

Madridski Atlético se je z gladko zmago v Las Palmasu (0:5) utrdil na tretjem mestu, za katerega se bori s Sevillo. Jan Oblak je vso tekmo branil vrata čete Diega Simeoneja.

Gostje so povedli že v drugi minuti, iz bližine je zabil Kévin Gameiro. Po dobre četrt ure igre so Colchonerosi zadeli dvakrat v zelo kratkem razmaku, najprej je mrežo zatresel Saúl Ñíguez s strelom z glavo, nato pa Gameiro še drugič iz protinapada.

Sredi nadaljevanja je pri domačih drugi rumeni in posledično izključujoči karton prejel Kevin-Prince Boateng, nato pa so gostje še dvakrat zadeli po izigranih akcijah, učinkovita sta bila Thomas Partey in Fernando Torres.

Krhin že izpadel

Letos odlični Real Sociedad je s pričakovano domačo zmago proti Granadi (2:1) ohranil kandidaturo za mesta, ki vodijo v Ligo Evropa. Odločilni gol je v 84. minuti zabil Juanmi.

Rene Krhin ni bil v vrstah Andaluzijcev, ki so po porazu v Baskiji tri kola pred koncem prvenstva že tudi teoretično izpadli v drugo špansko ligo.

La Liga, 35. kolo:

Espanyol - Barcelona 0:3 (0:0)
Suárez 50., 86., Rakitić 77.

Real Madrid - Valencia 2:1 (1:0)
C. Ronaldo 27., Marcelo 86.; Parejo 82.

Las Palmas - Atlético Madrid 0:5 (0:3)
Gameiro 2., 18., Ñíguez 17., Partey 72., Torres 91..

Real Sociedad - Granada 2:1 (1:0)
Vela 45., Juanmi 84.; Ramos 65.

Villarreal - Sporting Gijón 3:1 (1:0)
Soldado 33., Bakambu 47., 59.; Douglas 73.

Nedelja:
Osasuna - Deportivo La Coruña
Real Betis - Alavés
Eibar - Leganés
Celta Vigo - Athletic Bilbao

Ponedeljek:
Málaga - Sevilla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.