Šport > Nogomet
256 ogledov

Latvijski selektor pričakoval boljšo Slovenijo, a se vseeno priklonil Oblaku

Slaviša Stojanović
Slovenija je v Stožicah z 1:0 odpravila Latvijo.

Slovenska nogometna reprezentanca je zadnjo domačo tekmo v kvalifikacijah za Euro 2020 dobila proti Latviji z 1:0. Slovenija je bila ves čas boljša, a je tekmo odločil šele avtogol Igorsa Tarasovsa v 53. minuti.

Slovenija - Latvija Euro 2020 Šport Latvijci se odlično branili, nato si zabili odločilni zadetek

Varovanci nekdanjega slovenskega selektorja Slaviše Stojanovića so se celotno tekmo zelo dobro branili, v 81. minuti pa so imeli celo priložnost za senzacionalno izenačenje, a je Slovenijo ponovno reševal Jan Oblak.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vsaka tekma je za nas težka v tej skupini. Hočemo se izboljševati iz tekme v tekmo, danes je bilo precej pozitivnega glede taktike, discipline v igri. Na nesrečo smo izgubili z avtogolom. Slovenija je imela nekaj priložnosti, ampak smo jih imeli tudi mi. Ob koncu je tudi Jan Oblak obranil dober strel Vladislavsa Fjodorovsa, dobro je reagiral, zaradi tega je zame najboljši vratar na svetu. Sicer pa bomo videli, kaj današnja predstava pomeni za nas. Zagotovo je to korak v pravo smer, v kateri bomo nadaljevali," je bil po tekmi zadovoljen legendarni nekdanji trener Domžal, ki je priznal, da je bila Slovenija boljši nasprotnik, a je od naših nogometašev vseeno pričakoval več:

"Čestitke Sloveniji za zasluženo zmago. Pričakoval sem sicer več njenih napadov v valovih, ali tega ni bilo zaradi naše postavitve ali motivacije, je odprto vprašanje. Zagotovo nam je ritem tekmecev omogočal, da smo se bolj organizirano branili. Iskreno pa sem pričakoval, da bo vse skupaj precej hitrejše in z več pritiska na našo stran. Veliko je bilo igre ena na ena, Josip Iličić je to vodil in tu smo imeli največje težave."

Slovenija - Latvija | Avtor: Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma med Slovenijo in Latvijo za EP 2020. Anže Petkovšek

Da je zmaga Slovenije zaslužena, se je strinjal tudi Stojanovićev kolega na slovenski klopi, Matjaž Kek, ki pa je izpostavil negotovost v igri: "Dobro, da ne rabim razpravljati o zasluženosti zmage, je pa dejstvo, da je na takšnih tekmah pomembno dati gol čim prej. Nam se to ni zgodilo. Po vseh priložnostih, ki smo jih imeli dovolj, pa bi se lahko končalo tudi drugače. Na srečo je Jan Oblak na koncu dobro obranil strel. Je pa zmaga najpomembnejša, kulisa gledalcev je bila tudi v redu. Tekma je sicer pokazala našo voljo, željo, v določenih trenutkih pa tudi negotovost. Tistega, kar smo 'spakirali' v 40 minutah v Rigi, tu nismo. Drugače bi bila tudi tokrat tekma povsem drugačna. Tako pa je bilo iz minute v minuto, ko nismo dali gola, videti določeno negotovost."

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia

Selektor pa je tokrat v začetno enajsterico uvrstil tudi povratnika po letu 2012 Harisa Vučkića, ki je v nizozemskem prvenstvu v dobri strelski formi v dresu Twenteja in je bil po tekmi naravnost navdušen nad vrnitvijo v reprezentanco: "Drugače je, fantje so drugi, ekipa je druga. A občutek je lep. Škoda, da ga nisem zabil, to mi gre še malo po glavi. A priložnosti so in tudi goli bodo prišli. Ponosen sem bil, ko smo skupaj peli himno, bil je občutek, da si nazaj. Dobro smo odigrali, škoda, da nismo zabili še več golov že v prvem polčasu. Takšne tekme so težke, oni so se postavili obrambno in težko jih je bilo prebiti. Glavno, da smo zabili in dobili tri točke."

Slovenija - Latvija | Avtor: Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma med Slovenijo in Latvijo za EP 2020. Anže Petkovšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.