Šport > Nogomet
1393 ogledov

Legenda Maribora po desetletju zapušča Ljudski vrt

Mitja Viler NK Maribor/Twitter
Kot so zapisali pri Mariboru, je 34-letni levi bočni branilec zanj odigral 357 tekem, osvojil 13 trofej in petkrat igral v skupinskem delu evropskih tekmovanj.

Vodilni klub slovenske nogometne lige Maribor je sporočil, da se je po desetih letih in pol sporazumno razšel z Mitjo Vilerjem. Ta je v Mariboru pustil velik pečat, ne nazadnje je na lestvici igralcev z največ nastopi v vijoličnem dresu na četrtem mestu. Viler odhaja pol leta pred iztekom pogodbe.

"Izrazito na mojo željo smo prišli do skupnega dogovora. Zahvaljujem se vodstvu kluba, da mi je omogočilo odhod. Začutil sem, da je pravi trenutek za slovo, ko še imam željo po novih izzivih in sem sposoben še nekaj časa igrati na visoki ravni," je za klubsko spletno stran povedal Viler.

mitja viler | Avtor: Profimedia Profimedia
"V Mariboru je prišlo do zamenjave generacij, kar je razumljivo po določenem obdobju. Klub je dobro pozicioniran, na levi strani se je Žan Kolmanič izkazal in upravičil zaupanje. Hvala vsem v Ljudskem vrtu za zaupanje, za nepozabne trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Verjamem, da se bomo še videvali, ampak na nasprotnih bregovih," je dodal Viler in nakazal, da bo ostal v slovenski prvi ligi. V javnosti se kot Vilerjeva najverjetnejša naslednja destinacija omenja Koper.

Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov pa je dejal, da v klubu praznujejo 60-letnico in da je v zadnjem, najuspešnejšem desetletju Viler prispeval pomemben, neprecenljiv delež na igrišču, izven igrišča pa je vedno bil zgled profesionalnega športnika. "Težko je izreči slovo tako pomembnemu članu slačilnice, prav zaradi človeške veličine pa mi ni bilo težko ustreči njegovi želji," je dodal Bogatinov.

Mitja Viler NK Maribor | Avtor: NK Maribor/Twitter Slavje Mitje Vilerja ob zmagovitem zadetku nad Hapoelom. NK Maribor/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice