Šport > Nogomet
479 ogledov

Legenda pred odpovedjo, sin v suspenzu

Ljudski vrt, stadion Maribor Anže Petkovšek
V taboru Maribora imajo težave z enim od najbolj nadarjenih igralcev v mladinskem pogonu. Ali pa ima on težave s klubom, odvisno pač od perspektive.

Ime Sven Karić Šoštarič ljubiteljem nogometa na sončni strani Alp ni neznano. Njegov oče Amir Karić je bil član zlate generacije slovenske reprezentance v prvem mandatu Srečka Katanca, njegov sin pa je redni član mlajših slovenskih reprezentanc, nazadnje ga je za kvalifikacije za EP pričakovano vpoklical selektor izbrane vrste U19 Igor Benedejčič.

Ker gre za 18-letnega fanta z velikim potencialom, so v preteklosti mnogi pričakovali, da bo levonogi branilec, ki je po očetu podedoval vrhunski občutek za podajo, ob prvi priložnosti dobil na mizo profesionalno pogodbo.

A slednje ni bilo, ko je Karić Šoštarič postal kadetski reprezentant, ni je bilo niti takrat, ko se je ustalil v mladinski izbrani vrsti. Ker je bil njegov talent jasno viden, je na vrata Maribora v povezavi z njim potrkal klub, ki bi ga želel videti v svojih vrstah. In tu se je zgodba začela zapletati.

Kot amater precej cenejši

V četrtek je Maribor Svena Karića Šoštariča, ki ima torej še vedno status amaterja, suspendiral, poroča EkipaSN. Omenjeni časnik poroča, da je Maribor ob interesu drugega kluba mlademu branilcu le ponudil profesionalno pogodbo, a ker naj bi Karić Šoštarič smatral, da so mu jo ponudili le zato, da ne bi prestopil drugam, je ni želel podpisati.

Suspenz naj bi bil torej posledica dejstva, da se Karić Šoštarič noče profesionalno dolgoročno zavezati klubu, ki bi ga po podpisu pogodbe lahko prodal po tržni ceni (beri lahko bi sam postavljal ceno za prestop). Ker pa podpisa pogodbe ni, ima Karić Šoštarić še vedno status amaterja in v prestopnem roku bi lahko vrste vijoličastih zapustil za precej manjšo vsoto.

Na tapeti tudi oče

Posledic pa po navedbah EkipeSN ne čuti le Sven, ampak tudi njegov oče Amir, ki dela v mladinskem pogonu 13-kratnih slovenskih prvakov. Slednjemu naj bi grozila odpoved delovnega razmerja. 

Vsekakor ne gre za situacijo, ki bi v vrste Maribora vnašala mirnost pred naslednjimi preizkušnjami. In to potem, ko se je vihar ob "aferi Agim Ibraimi" že dodobra polegel.

Dan za varen avto

Komentarjev 2
  • bendover 10:38 01.oktober 2016.

    afera? za prvega sploh ne vem,za koga gre,foter pa je lahko samo hvaležen klubu,da ga niso našli v Dravi,z betonskimi ćevlji

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 20:46 30.september 2016.

    Drekec s priimkom Zahovićićićić ma kopita zraven,saj je alfa in omega vsega,kar se slabega dogaja v MB s fusbalom,žal.