Šport > Nogomet
9 ogledov

Legenda se vrača: Henry za Arsenal že v ponedeljek?

Henry New York Red Bull Bulls Tottenham Hotspur prijateljska tekma EPA
Legendarni napadalec Arsenala Thierry Henry bi lahko za svoj ljubljeni klub zaigral že na ponedeljkovi tekmi proti Fulhamu, potem ko na Otoku poročajo, da so topničarji k New York Red Bulls že poslali uradno ponudbo za nekajmesečno posojo svoje klubske legende.

"Zelo sem vesel, ker lahko igram proti njemu na treningih, njegov prihod bi bil velika priložnost za nas. Thierry ima še vedno enako zmagovalno miselnost, kot jo je pokazal na veliko tekmah pri Arsenalu," je treniranje s Thierryjem Henryjem opisal Arsenalov nemški branilec Per Mertesacker. Zdaj že dolgo časa ni več skrivnost, da želi trener topničarjev Arsene Wenger svoj brezzobi napad vsaj za nekaj mesecev okrepiti z nogometašem, ki mu je na sever Londona prinesel gole in lovorike, pred časom pa dobil tudi kip pred stadionom Emirates. Henry vse od konca sezone v Združenih državah Amerike trenira pri svojem ljubljenem klubu.

Angleški mediji poročajo, da bo Arsenal skušal Henryja na posojo vzeti že v nedeljo, ko se odpre zimski prestopni rok, kar pomeni, da bi bil Wengerju na voljo že na prvi ponovoletni tekmi proti Fulhamu. Želja francoskega trenerja naj bi se še okrepila po zadnjem remiju z Wolverhampton Wanderers (1:1), topničarji pa bodo morali plačevati Henryjevo tedensko plačo (83 tisoč evrov) in sestaviti dobro zavarovalno pogodbo z njegovim moštvom New York Red Bulls, ki sezono začnejo šele 11. marca.

Pogodba med Arsenalom in Red Bulls naj bi bila na las podobna tisti med Los Angeles Galaxyjem in AC Milanom, ko je v sezoni 2008/09 čez lužo priletel David Beckham.

Henry bo skoraj zagotovo dobil nezasedeno številko 12 (njegovo štirinajstico je nasledil Theo Walcott), medtem pa je branilec Mertesacker Wengerju predlagal tudi nakup rojaka Lukasa Podolskega, soigralca Milivoja Novakovića in Miša Brečka pri Kölnu. "Je dober napadalec. Njegova leva noga je neverjetna," je o 18-milijonskem napadalcu dejal Mertesacker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.