Šport > Nogomet
36 ogledov

Legendi grozijo štiri leta zapora zaradi tvitov

 Hakan Şükür EPA
Legendarnemu turškemu nogometašu Hakanu Şükürju grozijo štiri leta zapora, ker naj bi na twitterju žalil predsednika Recepa Tayyipa Erdoğana in njegovega sina.

Tožilci so Hakana Şükürja obtožili neprimernih tvitov. Ti so bili zapisani z 'žaljivo vsebino na račun predsednika Recepa Tayyipa Erdoğana in njegovega sina'.

Štiriinštiridesetletni nekdanji turški nogometni zvezdnik se je branil, da v tvitih ni izrecno omenjal predsednika, a so tožilci njegovo obrambo zavrnili, saj naj bi bilo povsem očitno, komu so bili njegovi komentarji namenjeni. Legendarnemu napadalcu zdaj grozijo štiri leta ječe, spornih tvitov pa niso razkrili. Obtožnica je bila sprejeta, prvo zaslišanje pa naj bi bilo na sporedu v naslednjih tednih.

Şükür, igral je med leti 1987 to 2007, je najučinkovitejši strelec v zgodovini turške reprezentance, na 112 tekmah je zabil 51 zadetkov. Bul je tudi eden ključnih igralcev Turčije, ko je ta na svetovnem prvenstvu leta 2002 osvojila tretje mesto.

Po koncu kariere se je podal v politiko, leta 2011 pa je bil kot član stranke Recepa Tayyipa Erdoğana izvoljen v turški parlament. Dve leti kasneje je stranko zapustil zaradi korupcijske afere v povezavi z Erdoğanom in njegovimi najzvestejšimi sodelavci ter se pridružil predsednikovemu tekmecu Fethullahu Gülenu.

Postopek proti nekdanjemu nogometašu je sicer le eden izmed mnogih, ki so uperjeni proti novinarjem, blogerjem in navadnim ljudem zaradi razžalitve Erdoğana in ostalih visokih uradnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.