Šport > Nogomet
20 ogledov

Lendavčani prepolovili dolgove

Kako se bo odrezala Nafta v prihodnji sezoni? Žurnal24 main
Na skupščini so se zbrali člani nogometnega prvoligaša lendavske Nafte. Najpomembnejši podatek najstarejšega slovenskega nogometnega kluba, ki se je ubadal z velikimi finančnimi težavami, je, da je upravi uspelo prepoloviti dolgove.

Po težkem letu 2010 in prav turbulentnem spomladanskem nadaljevanju je v Športnem parku Lendava za nogometni kolektiv znova posijalo sonce. Novo vodstvo s predsednikom Štefanom Šomnom na čelu, ki je klub prevzelo februarja, je naredilo velik korak k rešitvi najstarejšega kluba na območju Slovenije.

Delegati so na skupščini potrdili delo uprave in se strinjali, da bodo vztrajali na začrtani poti. Dosežke zadnje sezone so ocenili za spodbudne, saj je klub pridobil licenco za nastopanje v 1. SNL, sklenili so dogovore z nekdanjimi igralci glede poravnave dolgov in po desetih mesecih ima Nafta končno odblokiran bančni račun ter lahko spet normalno posluje. Uprava je dosegla tudi dogovor z Dursom in nekaterimi drugimi upniki, dolgove kluba so prepolovili, znašali pa so kar okrog 1,3 milijona evrov. Skupščina je bila tudi volilna, a so delegati sprejeli odločitev, da bo sedemčlanski upravni odbor, v katerem je prišlo do dveh sprememb, do septembra vodil vse aktivnosti.

Po tekmovalni plati bo Nafta kot prva med prvoligaši v slovenskem prostoru po novem delovala na polprofesionalni ravni; prej amaterski kot profesionalni, večina igralcev pa bo ob nogometu tudi zaposlena. Ogrodje bodo predstavljali doma vzgojeni nogometaši iz Naftine nogometne šole, bližnjih klubov regije in bližnjih pokrajin sosednjih držav Hrvaške in Madžarske. Lendavčani, iz najmanjšega mesta med slovenskimi prvoligaši, se zavedajo, da bodo s proračunom, ki ne bo presegal 450 tisoč evrov, težko konkurenčni drugim, a njihova prednost je, kot poudarjajo, v zavzetosti, enotnosti in dejstvu, da je pomurski nogometni bazen poln ambicioznih mladih nogometašev, ki se bodo ob dobrem delu uspešno kosali z večino klubov v 1. SNL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.