Šport > Nogomet
238 ogledov

Lep zadetek slovenskega reprezentanta v Evropski ligi

Miha Zajc Profimedia
Miha Zajc z golom s prostega strela pomagal Fenerbahčeju do točke.

Slovenski nogometni reprezentant Miha Zajc je ob dejstvu, da si je Fenerbahče že zagotovil najmanj boje za osmino finala, dobil priložnost za igro v 5. krogu evropske lige. Zajc je h končnemu izidu 3:3 proti Rennesu prispeval en zadetek.

Zajc, ki je v igro vstopil v 61. minuti, je zadel v 82. minuti s prostega strela. Takrat je zmanjšal zaostanek svoje ekipe na 2:3, potem ko je v prvem polčasu turška zasedba zaostajala že z 0:3. Za Francoze je dva gole dosegel Amine Gouiri. S 3:3 sta se razšla tudi AEK Larnaka in Dinamo Kijev.

To pomeni, da bo zadnji krog odločal o prvem mestu v skupini B. Imata pa tako Fenerbahče kot Rennes (oba 11 točk) zagotovljen najmanj nastop v dodatnih bojih za osmino finala. V zadnjem krogu bo Fenerbahče gostoval pri kijevskem Dinamu, Rennes pa bo gostil AEK Larnako.

V skupini A Nino Žugelj ni dobil priložnosti za igro v dresu Bodö/Glimta, ki je gostoval v Zürichu. Ta je zmagal z 2:1, kar je njegova prva zmaga v tekmovanju in tako ostaja v igri za tretje mesto in pot v dodatne boje za osmino finala konferenčne lige. Arsenal in PSV sta si zagotovila prvi dve mesti.

Danes je medsebojni dvoboj na Nizozemskem dobil PSV z 2:0, Luuk de Jong je prispeval gol in podajo. V zadnjem krogu bo PSV gostoval na Norveškem, kjer pa ne bo imel svojih navijačev, saj je Uefa po izgredih navijačev v Londonu prepovedala prodajo vstopnic privržencem kluba iz Eindhovna.

V skupini C je Betis slavil na gostovanju pri Ludogorcu z 1:0. V bolgarski ekipi, ki jo vodi Ante Šimundža, spet ni bilo Žana Karničnika, so si pa Španci zagotovili prvo mesto in osmino finala. Ludogorec in Roma se bosta v zadnjem krogu borila za drugo mesto v skupini, ki vodi v dodatne boje za osmino finala tega tekmovanja. Roma je v Helsinkih pri HJK zmagala z 2:1.

V skupini F je graški Sturm, pri katerem je Tomi Horvat igral celo tekmo, medtem ko Jona Gorenca Stankovića ni bilo v ekipi za boj s Feyenoordom, zmagal z 1:0, Otar Kiteišvili je zmagoviti gol dosegel v 93. minuti. Lazio je že opravil svojo predzadnjo nalogo v skupini in z 2:1 premagal Midtjylland ter prevzel vodstvo v skupini. Lazio in Sturm sta na vrhu s po osmimi točkami, preostala kluba imata po pet točk. V zadnjem krogu bodo Avstrijci gostovali na Danskem, Lazio pa na Nizozemskem.

V skupini E je Omonia iz Nikozije brez točk in brez Tima Matavža igrala proti Realu Sociedadu, ki je najmanj v dodatnih bojih za osmino finala evropske lige. Španci so zmagali z 2:0, pri čemer je Robert Navarro prispeval gol in podajo. Real Sociedad ima zdaj 15 točk in bo v zadnjem krogu gostil drugouvrščeni Manchester United (12 točk), ki je tokrat s 3:0 odpravil Šerif Tiraspol, strelci so bili Diogo Dalot, Marcus Rashford in Cristiano Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice