Šport > Nogomet
11 ogledov

''Lewandowski leta 2014 v Bayern''

robert lewadowski EPA
Jürgen Klopp, trener Borussie Dortmund, je prepričan, da bo Robert Lewandowski prihodnje leto igral za Bayern München.

Najboljši nogometaš nemške Bundeslige Robert Lewandowski je pred nekaj meseci izrazil željo, da bi v bližnji prihodnosti zapustil Borussio Dortmund. Njegovo namero je potrdil agent Cezary Kucharski, ki je razkril, da je poljski napadalec blizu dogovora z Bayernom iz Münchna.

Kmalu zatem se je oglasil izvršni direktor Borussie Hans-Joachim Watzke, ki je zatrdil, da Lewandowski ostaja v ekipi, svoje pa je dodal še generalni direktor Michael Zorc, ki je dejal, da bo Borussia nasprotovala poletnemu prestopu k FC Bayernu.

Nemški viceprvaki so želeli svojega prvega zvezdnika premamiti z občutnim zvišanjem plače, vendar ga to ni odvrnilo od želje, da gre po stopinjah Maria Götzeja. Ta se je namreč iz Borussie preselil k Bavarcem, kjer je z nespametno potezo takoj opozoril nase.

Lewandowski zamudil trenutek za prestop

Borussia bo, kot kaže, v novi sezoni lahko računala na poljskega napadalca, ki mu pogodba poteče poleti prihodnje leto. Trener Jürgen Klopp je prepričan, da se bo Lewandowski nato pridružil Bayernu.

''Mislim, da se bo Robert ob koncu naslednje sezone zagotovo pridružil Bayernu. Zdaj je pomembno, kaj naredimo do takrat. To je naša skrb. Imamo obvezo do navijačev, da smo v prihajajoči sezoni konkurenčni. Do nekega trenutka smo se bili pripravljeni pogajati o Robertovem prestopu, vendar se v tistem času ni nič zgodilo, nato pa nam to ni več ustrezalo. Vse je podrejeno rezultatom v naslednji sezoni in mislim, da Robert razmišlja enako,'' je povedal Klopp.

Klopp zaupa navijačem

jurgen klopp robert lewandowski | Avtor: EPA EPA
Nemški strateg je pozval navijače, naj še naprej izkazujejo podporo poljskemu reprezentantu. ''Zaupam našim navijačem, obenem pa se zavedam, da bodo na preizkušnji, ko ne bo šlo vse po načrtih. Če bomo izgubili, ker bo Robert zgrešil, bomo morali ostati mirni in videti širšo sliko,'' je povedal Klopp in dodal, da ga je odločitev Göetzeja, ki se je odločil za prestop k Bayernu, zelo razočarala. ''Götze je bil do sredine aprila del našega načrta za prihodnjo sezono, nato pa smo se morali kar naenkrat spopasti z dejstvom, da ga ne bo več tu. Težko je bilo,'' je povedal Nemec.

Borussia ima lok, Bayern bazuko

Klopp verjame, da se bo lahko Borussia v novi sezoni uspešno zoperstavila Bayernu. ''Lok in puščice imamo. Če bomo natančni, lahko zadenemo tarčo. A zdi se mi, da imajo Bavarci bazuko. Verjetnost, da zadenejo, je veliko večja. Kakorkoli že; pravijo, da je bil Robin Hood zelo uspešen'' je v šali zaključil Klopp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.