Šport > Nogomet
53 ogledov

Berić maščuje Maribor, Iličić v Solun

Liga Evropa žreb EPA
Opravljen je bil žreb za skupinski del drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

V Grimaldi Forumu v prestižnem Monte Carlu so klubi, ki so se uvrstili v skupinski del Lige Evropa, dobili tekmece za jesenski del evropskega popotovanja. Med njimi žal ni bilo slovenskega predstavnika, Maribor je bil od uspeha oddaljen le za nekaj centimetrov.

48 klubov je bilo pred žrebom glede na koeficient razdeljeno na štiri bobne. 24 ekipam, ki bodo napredovale v izločilne boje, se bo spomladi pridružilo še osem tretjeuvrščenih moštev iz skupinskega dela Lige prvakov. 

Zvezdniki v skupini A

Prvi favorit tekmovanja je sloviti Manchester United s številnimi zvezdniki pod okriljem Joséja Mourinha. "Rdeči vragi" bodo igrali v skupini A, njihovi tekmeci bodo turški Fenerbahçe, nizozemski Feyenoord in ukrajinska Zorja.

Robert Berić se bo s francoskim St-Étiennom v skupini C meril proti belgijskemu Anderlechtu, nemškemu Mainzu in mariborski krvnici - azerbajdžanski Gabali. Martin Milec bo s Standardom iz Lièga v skupini G nastopil proti nizozemskemu Ajaxu, španski Celti in atenskemu Panathinaikosu.

Josip Iličić bo s Fiorentino v družbi solunskega PAOK-a, češkega Slovana in azerbajdžanskega Karabaha favorit skupine J. Inter s Samirjem Handanovićem je dobil neugodno skupino K s praško Sparto, angleškim Southamptonom in izraelskim Hapoelom iz Be'er Sheve.

Konyaspor z Nejcem Skubicem bo igral v skupini H z ukrajinskim Šahtarjem, portugalsko Brago in belgijskim Gentom. V skupini L se bo Villarreal, katerega član je še vedno Bojan Jokić, udaril z bukareštansko Steauo, švicarskim Zürichom in turškim Osmanlısporjem.

Finale 24. maja

Tekme prvega kola skupinskega dela bodo 15. septembra, skupinski del tekmovanja pa se bo končal 8. decembra.

Prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v šestnajstino finala, ki bo 16. in 23. februarja. Sledili bodo še osmina finala, četrtfinale, polfinale in finale, ki bo 24. maja v Solni

Žreb Lige Evropa (skupinski del):

SKUPINA A: Manchester United, Fenerbahçe, Feyenoord, Zorja
SKUPINA B: Olympiacos, APOEL, Young Boys, Astana
SKUPINA C: Anderlecht, St-Étienne, Mainz, Qäbälä
SKUPINA D: Zenit, AZ Alkmaar, Maccabi Tel-Aviv, Dundalk
SKUPINA E: Viktoria Plzeň, AS Roma, Austria Dunaj, Astra Giurgiu
SKUPINA F: Athletic Bilbao, Genk, Rapid Dunaj, Sassuolo
SKUPINA G: Ajax, Standard Liège, Celta Vigo, Panathinaikos 
SKUPINA H: Šahtar Doneck, Sporting Braga, Gent, Konyaspor
SKUPINA I: Schalke 04, Salzburg, Krasnodar, Nica
SKUPINA J: Fiorentina, PAOK, Slovan Liberec, Qarabağ
SKUPINA K: Inter, Sparta Praga, Southampton, Hapoel Be'er Sheva
SKUPINA L: Villarreal, Steaua, Zürich, Osmanlıspor

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.