Šport > Nogomet
68 ogledov

Koliko denarja so izgubili v četrtek?

Maribor Aberdeen Ljudski vrt NK Maribor/Facebook
Nogometaši v vijoličastih dresih so bili centimetre oddaljeni od nastopa v skupinskem delu Lige Evropa.

Azerbajdžanska Gabala je v Ljudskem vrtu uspela ubraniti prednost 3:1 s prve tekme in kljub igralcu manj v zaključku srečanja z minimalnim porazom (1:0) prišla v skupinski del Lige Evropa

Maribor bi lahko iztržil več, najbližje ključnemu golu pa je bil v 95. minuti, ko je Erik Janža z okrog 12 metrov meril za las mimo vratnice gostujočega gola. Če bi Janža zadel, bi Štajerci zaslužili lep kupček denarja.

Manj kot v Ligi prvakov, toda ...

Liga Evropa sicer ni tako donosna kot Liga prvakov, a vendarle bi se v primeru uspeha za slovenske razmere pod Kalvarijo stekli lepi denarci. Že samo uvrstitev v skupinski del Uefa nagrajuje s po 2,4 milijona evrov.

Vsak remi v skupinskem delu je vreden 120 tisočakov, vsaka zmaga 360 tisočakov. Če napreduješ v izločilne boje, ti pripada še 750.000 evrov, če si prvi v skupini še pol milijona več.

Teoretično lahko klub s končno zmago v Ligi Evropa samo z nagradami Uefe zasluži okrog 13 milijonov.

Pred tremi leti vzdržali do pomladi

Maribor je v skupinskem delu Lige Evropa igral trikrat, nazadnje v sezoni 2013/14, ko se je prebil do prve stopničke izločilnih bojev in izpadel proti kasnejši zmagovalki Sevilli. Takrat je za drugo mesto v skupini osvojil sedem točk.

Če bi vijoličasti ponovili dosežek izpred treh let, potem bi v blagajno prišlo še okrog 1,6 milijona evrov. Če to prištejemo znesku, ki je klubu zagotovljen že z uvrstitvijo v skupinski del (2,4 mio.), potem je jasno, da bi si lahko Maribročani temeljito popravili stanje na računu.

 
Komentarjev 2
  • kana 16:28 26.avgust 2016.

    butasti novinar ,česar nimaš ne moreš izgubit. Niso pa ga dobili.

  • zdrej 11:24 26.avgust 2016.

    Odkod UEFI ti preštevilni miljoni? Če pa bi naj vstopnice (denar od njih) ostale klubom.