Šport > Nogomet
18 ogledov

Lionel Messi obtožen utaje davkov

lionel messi Reuters
Španske oblasti so Lionela Messija in njegovega očeta obtožile utaje davkov. Argentinski nogometni virtuoz naj bi državo oškodoval za 5,3 milijona evrov. Predstavnik Barcelone za komentar ni bil na voljo.

Napadalec Barcelone Lionel Messi, čigar plača znaša dobrih 20 milijonov evro na leto, naj bi skupaj z očetom Jorgejem utajil davke v letih 2006, 2007, 2008, 2009, skupno pa naj bi dolgoval 5,3 milijona evrov. Messi poleg plače in nagrad, ki mu jih izplača Barcelona, letno s pogodbami zasluži še dodatnih 21 milijonov evrov.

Dokument, ki ga je podpisala tožilka Raquel Amado, so predali sodišču v Gavi, kjer prebiva zvezdnik katalonskega velikana. Preden bo tožba proti Messiju in očetu Jorgeju uradno potrjena, jo mora odobriti tamkajšnji sodnik.

Argentinec se je odzval na socialnem omrežju Facebook. ''Preko medijev smo izvedeli o obtožbah španske davčne uprave. Presenečni smo, saj nikoli nismo napravili nobene kršitve. Vedno smo izpolnjevali vse davčne obveznosti po nasvetih davčnih svetovalcev, ki bodo pomagali razjasniti situacijo,'' je zapisal Messi.

Obtožbe so presenetile tudi njegove očeta, ki naj bi dohodke iz naslova osebnostnih pravic svojega sina nakazoval v davčne oaze, kot sta Urugvaj in Belize, s čimer naj bi se izognil plačevanju davkov v Španiji. ''Zelo sem presenečen, vendar pa sem prepričan, da bomo vse kmalu razjasnili. Še nikoli se nisem izognil plačilu davkov in tudi tokrat sem vse svoje in sinove obveznosti poravnal v skladu z zakoni. Naši odvetniki že pregledujejo obtožnico. Vedno sem vse plačeval po pravilih in tako je tudi tokrat,'' je povedal Jorge Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.