Šport > Nogomet
69 ogledov

Liverpool naletel na mino

Jamie Vardy EPA
Leicester City je vse svoje frustracije sprostil na tekmi z Liverpoolom.

Angleški prvak se je pred tekmo z Liverpoolom znašel na mestih, ki ob koncu sezone vodijo v razred nižje ligaško tekmovanje, ljubitelje nogometa pa je zanimale, kako bodo lisice odreagirale po menjavi trenerja. Navijači so sicer nogometašem in lastnikom zamrili dejstvo, da je bil odpuščen Claudio Ranieri, ki je v minuli sezoni prinesel prvi naslov angleških prvakov v Leicester. Ekipo je prevzel dosedanji pomočnik trenerja Craig Shakespeare.

Med tistimi, ki naj bi priljubljenemu Italijanu zabila nož v hrbet, sta bila tudi Jamie Vardy in Kasper Schmeichel. In prav omenjena igralca sta bila ključna v prvem polčasu dvoboja z Liverpoolom. Danec, ki ga je s tribun spremljal tudi legendarni oče Peter Schmeichel, je sredi prvega polčasa dobil dvoboj ena na ena s Philippom Coutinhom, v sodnikovem dodatku pa je s težavo v kot odbil žogo po strelu Emreja Cana.

Na drugi strani zelenice je strelsko formo našel Vardy. Ta je v 28. minuti izkoristil izjemno podajo Marca Albrightona, pobegnil branilcem in se iz oči v oči znašel s Simonom Mignoletom ter ga premagal s strelom v bližnji kot. Lisice so bile povsem drugačne kot v dosedanjem teku sezone, izjemno bojevito in motivirano igro pa so nadgradile v 39. minuti, ko je z izjemnim volejem od daleč zadel Danny Drinkwater. Na prejšnjih osmih tekmah so lisice sicer dosegle le en gol.

Drugi polčas so bolje odprli gostje, nekajkrat zagrozili, a so domači hitro dosegli še tretji zadetek. Tokrat je Vardy po podaji z leve strani najvišje skočil za 3:0. V 65. minuti so domači navijači namenili aplavz za zdaj že nekdanjega trenerja Ranierija, ki šteje 65 let, kmalu zatem pa je prvič klonil tudi Schmeichel. Po lepi kombinaciji Liverpoolčanov ga je s 14 metrov premagal Coutinho.

Redsi so še naprej pritiskali, a so ostali brez večjih priložnosti, na drugi strani pa je po lepem prodoru Riyada Mahreza in podaji na rob kazenskega prostora preko vrat sprožil Drinkwater. V 81. minuti so naposled zapretili tudi gostje, a je Lucas Leiva iz dobrega položaja z glavo meril mimo domačih vrat. Pet minut kasneje je znova sprožil Coutinho, ob nespretnem posredovanju Schmeichela pa je žoga za domače srečno končala le v kotu.

Liverpool je s porazom doživel velik udarec v boju za eno izmed prvih štirih mest, ki prinašajo Ligo prvakov.

Premier League, 26. kolo:

Leicester City : Liverpool  3:1 (2:0)
Vardy 28., 60., Drinkwater 39.; Coutinho 68.

Lestvica:
1. Chelsea  63
2. Tottenham  53
3. Manchester City 52  (-1)
4. Arsenal 50  (-1)
5. Liverpool  49
6. Manchester United  48 (-1)
7. Everton  44
...
15. Leicester City  24
16. Swansea City  24
17. Middlesbrough  22
18. Crystal Palace  22
19. Hull City  21
20. Sunderland  19

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.