Šport > Nogomet
16 ogledov

Liverpool za Iličića ponuja Balotellija

Josip Iličić Fiorentina EPA
Angleški velikan se je ogrel za slovenskega reprezentanta, v zameno zanj pa Fiorentini ponuja "porednega dečka" italijanskega nogometa.

Gorenjski vezist Josip Iličić si je z dobrimi predstavami v letošnji sezoni še dodatno dvignil ceno na evropskem tržišču. V sezoni 2015/16 je za Fiorentino na skupno 37 obračunih v vseh tekmovanjih zabil 15 zadetkov in po Transfermarktu je zaenkrat vreden 15 milijonov evrov.

Že nekaj časa se v angleških in italijanskih medijih pojavljajo govorice o Iličićevem prestopu na Otok. Omenjali so se aktualni prvak Leicester City, udeleženec Lige prvakov Tottenham, polfinalist FA pokala Watford in finalist Lige Evropa Liverpool.

Prav slednji naj bi bil najbolj zagret za usluge slovenskega reprezentanta. Po poročanju časnika Daily Mail je klub z Anfielda za Gorenjca pripravljen odstopiti kontroverznega napadalca Maria Balotellija.

Nihče ga noče

Balotelli se v lanski sezoni ni izkazal pri Liverpoolu in sledila je posoja h AC Milanu. Tudi tam se "Super Mario" ni razigral in Italijani nočejo odkupiti njegove pogodbe. Tako pri Liverpoolu iščejo klub, ki bi bil pripravljen sprejeti napadalca.

Ob morebitnem poslu med Liverpoolom in Fiorentino velja izpostaviti, da zgolj menjava najbrž ne pride v poštev. Glede na Tranfermarkt je Balotelli namreč vreden precej manj kot Iličić, za nekdanjega italijanskega reprezentanta naj bi zainteresirani kupci odšteli le sedem milijonov skupne evropske valute. Tako bi moral Liverpool za Iličića poleg Balotellija najbrž ponuditi še nekaj dodatnih milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.