Šport > Nogomet
51 ogledov

Olimpijin odgovor na Novakovića

Lazovic Handanovic Reuters
Nogometaši Olimpije so pred spomladanskim delom prvenstva dobili novo okrepitev.

Tako kot se je napovedovalo, se je ljubljanski Olimpiji pridružil 32-letni napadalec Danko Lazović. Nekdanji srbski reprezentant je podpisal pogodbo do 30. junija 2017, so potrdili pri ljubljanskem kolektivu.

"Podpisali smo za leto in pol, a iskreno upam, da bo naše sodelovanje še daljše, saj je opcija tudi podaljšanje pogodbe. O njegovi kakovosti ni treba izgubljati besed, s pomočjo našega trenerja smo pripeljali odličnega nogometaša, zelo malo je tako kakovostnih igralcev, ki so prišli v Slovenijo. Želimo kvaliteto in ne kvantitete, s tem prestopom smo to le dokazali. S prihodom Lazovića so se za nas prestopi za to sezono končali," je z nakupom zadovoljen predsednik Olimpije Milan Mandarić, njegovo mnenje pa deli tudi športni direktor Ranko Stojić.

"V Slovenijo je do zdaj prišel le en igralec takega ranga, po kakovosti in osebnosti je bil to le Robi Prosinečki. Moram reči, da so me včeraj klicali iz srbske zveze in mi dejali, da reprezentanca na Lazovića računa tudi v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu. To le dokazuje, kakšnega igralca smo dobili," je poln hvale na račun nove okrepitve Stojić.

Potreboval bo nekaj časa

Lazović je bil predvsem želja trenerja Marka Nikolića, s katerim je napadalec sodeloval pri Partizanu. Kot pravi nogometaš, sta tam zgradila odličen odnos, verjame, da se bo nadaljeval tudi pri Olimpiji. Po mnenju Nikolića gre za kakovostnega in izkušenega nogometaša, ki ima za nameček tudi odličen značaj in bo velika pomoč mladim igralcem. Ker je Lazović zadnjo tekmo odigral na začetku novembra, trener pričakuje, da bo stoodstotno pripravljen čez dva do tri tedne, a bo poskušal pomagati tudi prej, če bo to potrebno.

"Od odhoda iz Kitajske sem individualno vadil. Sem dobro pripravljen, toda individualni treningi so nekaj, vadba z ekipo pa povsem drugo. Potreboval bom nekaj časa, a upam, da bom čim prej tudi v ekipi. Moramo pa pametno in strokovno delati, da ne bi prišlo do kakšne poškodbe," meni Lazović, ki je priznal, da je bil trener glavni razlog za prihod v Ljubljano, toda navdušil ga je tudi Olimpijin ambiciozen projekt.

"Motivira me dejstvo, da se bomo borili za naslov državnega prvaka. Kot sem seznanjen, ga Olimpija ni osvojila že 20 let. Želim biti del zgodovinskega dosežka, zato sem prišel v Ljubljano. Menim, da to ni korak nazaj v moji karieri. Olimpija želi priti na vrh, ne samo v Sloveniji, ampak tudi v regiji. Slovenski nogomet se dviguje, slovenske lige še zdaleč ne smemo podcenjevati, iz nje se prodaja igralce za take denarje, kot se iz Partizana ali Crvene zvezde. Posel z Olimpijo sem vzel resno, moje razmišljanje je trenutno le pri njej, reprezentanca bo prišla sama od sebe, če bom v Ljubljani dober," je na svoji predstavitvi dejal Lazović, ki se je doslej najbolje počutil na Nizozemskem, kjer je preživel sedem let: "Tam so me naučili profesionalizma, tam sem se najbolje počutil."

Pestra kariera

Lazović, ki dobro pozna rivalstvo med Mariborom in Olimpijo in ga primerja z rivalstvom med Partizanom in Crveno zvezdo, je kariero začel v Radnićkem iz Kragujevca, nato pa je igral za Partizan, Feyenoord, Bayer Leverkusen, Vitesse, PSV Eindhoven, Zenit, Rostov, nazadnje pa za kitajski Beijing BG, v katerega je prestopil po vrnitvi v Partizan.

Za reprezentanco Srbije je od svojega debija leta 2002 pa do leta 2014 odigral 47 tekem, v katerih je dosegel 11 golov.

Komentarjev 2
  • ljimonad 18:39 25.februar 2016.

    kar naj kupujejo a nič jim ne bo pomagalo. maribor bo znova prvak, v derbiju pa bo novagol zabil vsaj dva gola tej umetni ekipi gopsoda mandariča.

  • Žurnalček 09:33 25.februar 2016.

    No mal so se opral , pa ne velik , kajti Novak je Ljubljančan in če Ljubljančani , ki jih je izredno malo , ne bodo igrali v Olimpiji , LJ tudi NK Olimpije ne potrebuje ! Zoki , NK ...prikaži več Olimpija ni skoraj več LJ klub , se pravi , da nima pravice do beneficirane cene uporabe Stožic ! Polna cena , ne pa 900 € !