Šport > Nogomet
119 ogledov

Pavlin: Olimpija je slabša kot jeseni

Slovenija Kanada Celje Arena Petrol prijateljska tekma Zahović Pavlin tribuna Gregor Katič
Nekdanji reprezentant je zatrdil, da so glavni tekmeci Maribora za naslov oslabljeni glede na jesenski del sezone.

Ljubljanska Olimpija je pozimi veliko trgovala. Za rekordno odškodnino (2,9 milijona evrov) je Andraža Šporarja prodala v Basel, nato pa pripeljala tri odmevne okrepitve.

Iz Domžal je prispel reprezentančni vratar Nejc Vidmar, iz Gorice mladi nigerijski napadalec Blessing Eleke, v zadnjih januarskih dneh pa je v Ljubljano pripotoval še napadalno naravnani Julius Wobay, sicer reprezentant države Sierra Leone.

Kljub temu Miran Pavlin, najtesnejši sodelavec športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića, meni, da so Ljubljančani slabši, kot so bili v jesenskem delu sezone. "Ljubljančani so se dobro okrepili, toda kljub temu še vedno menim, da so več izgubili. Ker je popolnoma jasno, da bo Andraža Šporarja težko, zelo težko nadomestiti. Takšna jesen, kot jo je imel on (17 golov, op. a.), je bila nerealna. Ni bila stvarna. Da bi lahko kdorkoli nadaljeval v takšnem slogu, je skoraj nemogoče pričakovati. Olimpija je naredila odličen posel, o tem ni niti najmanjšega dvoma, toda ekipa je po mojem mnenju slabša, kot je bila v prvem delu sezone," je za časnik Ekipa24 dejal Pavlin.

Tokrat ne na "malih" tekmah

Po 22 kolih (do konca jih je še 14) ima Olimpija na vrhu lestvice tri točke naskoka pred večnimi tekmeci, s katerimi se bo srečala že v drugem spomladanskem kolu v Ljudskem vrtu.

"Prepričan sem, da smo boljši, o naslovu prvaka bo treba odločiti v dvobojih ena na ena. Do zdaj smo najbolj pogosto govorili, da se prvenstvo odloča na tako imenovanih malih tekmah, za jesenski del to ne drži. O tem bomo odločali v neposrednih obračunih z Olimpijo. Že prvi derbi v drugem spomladanskem krogu v Ljudskem vrtu je izjemnega pomena in storiti moramo vse, da bo takrat pripravljenost na najvišji ravni. In pred tem pred našimi navijači seveda premagati še Celje. Kakovosti imamo dovolj, sposobni smo doseči namen, prihajajoče izzive pričakujem z zadostno mero optimizma," je dejal Pavlin, ki je za Olimpijo igral, ko se je ta iz pete prebijala proti Prvi ligi.

Najbolj navdušil Rahmanović

derbi Olimpija - Maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ljubljančani in Mariborčani se bodo po obračunu v štajerski prestolnici pomerili še enkrat, sedmega maja se bo odvil zadnji derbi sezone v Stožicah. A ob omenjenih dveh "večnih" obračunih bo vendarle na sporedu še 12 tekem, ki bi lahko odločilno vplivale na bitko za naslov. Mariborčani jo bodo pričakali prenovljeni. 

Pripeljali so pet novincev, kar tri nekdanje igralce Kopra (Denis Šme, Amar Rahmanović, Matej Palčič), kjer so že v preteklosti pogosto 'ribarili', nekdanjega Celjana Valona Ahmedija in izkušenega brazilskega branilca Rodriga Defendija.

"Moram priznati, da me je do zdaj najbolj navdušil Amar Rahmanović. Brez težav in zelo hitro se je prilagodil na novo okolje, novo ekipo. Njegove igralske sposobnosti so vrhunske, ima odlično levo nogo. Dejstvo je, da bo glede pravšnje telesne pripravljenosti še potreboval nekaj časa, a je vsekakor na dobri poti. Nedvomno je velik potencial. Kar zadeva preostale, je imel Matej Palčič nesrečo zaradi težav s kolenom, vendar verjamem, da se bo kmalu vrnil v želeni ritem ritem. Denis Šme je zelo soliden, naredil je velik korak naprej v svoji karieri, enako velja za Valona Ahmedija. Navaditi se bo moral na nekoliko drugačen način dela in na več dela, toda gotovo gre za talenta, ki bo v prihodnje opozoril nase. Rodrigo Defendi je šele prišel. Opravil je zgolj nekaj treningov, na prijateljski tekmi še ni zaigral, toda izkušenj ima prav gotovo dovolj, igral je na visoki ravni, moral bi nam biti v veliko pomoč," je za Ekipo formo novincev pokomentiral Pavlin.

Komentarjev 1
  • mihatirs 11:58 04.februar 2016.

    haha amater...bodte veseli če boste v mb drugi letos!