Šport > Nogomet
49 ogledov

Olimpija se še naprej krepi

Julius Wobay EPA
Vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije, ljubljanska Olimpija, se je tudi uradno okrepila z 31-letnim krilnim napadalcem Juliusom Wobayem, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva.

Nogometaš, ki je za izbrano vrsto Sierre Leone odigral 37 tekem in dosegel 14 zadetkov, je podpisal pogodbo do 30. maja 2017.

Julius Wobay je poklicno nogometno pot začel v rodnem Freetownu pri tamkajšnjem prvoligašu East and Lions, od koder je po sezoni igranja (2003/04) prispel v Evropo, kjer je najprej zaigral za ciprskega prvoligaša Onisilos Sotira. Na Cipru je igral še za moštvi Nea Salmina in Aris Limassol. Kasneje ga je poklicna pot nogometaša popeljala še v Romunijo, Azerbajdžan, Egipt in Združene arabske emirate.

Že zabil na Bonifiki

Pred prihodom v Ljubljano je zadnji dve sezoni preživel pri azerbajdžanskem prvoligašu Neftčiju, kjer jo je že zagodel slovenskemu predstavniku. Na tekmi 2. kroga kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del evropske lige je namreč Wobay v sezoni 2014/15 v dresu Neftčija dosegel zadetek za zmago z 2:1 na Bonifiki.

"Najprej moram poudariti, da sem izjemno zadovoljen zaradi prihoda v Olimpijo. Posebna zahvala gre vodstvu kluba, športnemu direktorju Ranku Stojiću in še posebej velikemu gospodu, predsedniku Milanu Mandariću, ki sta pokazala veliko zanimanje za moj prihod v Ljubljano. Glede na to, da v Sloveniji že nekaj časa zelo uspešno igrata Ezekiel Isoken Henty in Blessing Chibuike Eleke, po novem moja soigralca, bo proces privajanja na novo okolje in soigralce bistveno lažji in hitrejši. Verjamem, da lahko v nadaljevanju sezone ohranimo minimalno prednost pred največjim tekmecem. Marsikaj sem že slišal o rivalstvu med Olimpijo in Mariborom, sedaj pa bom v vlogi člana zeleno-belih to rivalstvo izkusil še na lastni koži. Do uvodne tekme s Koprom bom v optimalni fizični pripravljenosti," je dejal levi krilni napadalec.

Nikolić: S Hentyjem in Elekejem v napadu

Tudi novi trener Olimpije Marko Nikolić je zadovoljen z novo okrepitvijo: "Že samo dejstvo, da je ob še nekaterih zanimivih ponudbah izbral ravno našo, dovolj zgovorno govori o tem, da se je nova zgodba Olimpije hitro razširila tudi zunaj slovenskih meja. Gre za odličnega nogometaša, ki je tudi izjemna osebnost. Krasijo ga odlična tehnična podkovanost, odličen pregled nad igro in možnost igranja na različnih položajih v napadu. Torej gre za vsestranskega napadalca, ki bo v sodelovanju z Elekejem in Hentyjem sestavljal naš napad. Za Wobayem je sila zanimiva evropska klubska in reprezentančna kariera, zato menim, da smo v svoje vrste privabili resnično odličnega nogometaša."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.