Šport > Nogomet
32 ogledov

"Ljubitelj zelenja" Joaquín iz Málage v Fiorentino

Joaquin Demichelis Anderlecht Malaga Liga prvakov EPA
V sporočilih za javnost sta nogometna kluba Málaga in Fiorentina v sredo sporočila, da sta se dogovorila za prestop kmalu 32-letnega vezista Joaquína Sáncheza. Nekdanji član Betisa, Valencie in bivši španski reprezentant mora prestati še zdravniški pregled v Firencah.

Joaquín Sánchez, nekdaj eden največjih biserov španskega nogometa, ki je v dresu Real Betisa s svojimi prodori paral živce navijačem Barcelone in Real Madrida, se bo pri 32 letih prvič podal v tujino.

Nekdanji španski reprezentant, poleg Betisa še član Valencie in Málage, je po izjemno plodnem igranju v rodni Andaluziji sprejel ponudbo Fiorentine, kjer se je izjemno dobro znašel njegov stari znanec s španskih zelenic Borja Valero.

Joaquín je pri Valencii preživel pet sezon, v katerih je na pripravah enkrat obiskal tudi Slovenijo in novinarju Žurnala24 priznal, da je ljubitelj "zelenih površin". Málagi se je pridružil leta 2011 in bil eden ključnih mož, ki so moštvo Manuela Pellegrinija letos pripeljali na prag uvrstitve v polfinale Lige prvakov.

Njegova vrednost dobre tri milijone evrov

Finančne podrobnosti prestopa sicer še niso znane, Joaquína pa popularna specializirana spletna stran za nogometne prestope Transfermarkt.de ocenjuje za 3,5 milijonov evrov vrednega krilnega nogometaša. 

"Málaga se želi zahvaliti Joaquínu za njegovo predanost in profesionalnost klubu, želimo pa mu vso srečo pri prvi profesionalni izkušnji izven Španije," je prek klubske spletne strani dan po odločitvi Mednarodnega arbitražnega razsodišča za šport (Cas), da zavrne njihovo pritožbo na prepoved igranja v Evropi, sporočila Málaga.

Joaquín bo pri svojem novem klubu igral v Evropski ligi, saj je Fiorentina, ki jo je v lanski sezoni odlično vodil nekdanji napadalec Vincenzo Montella, osvojila četrto mesto v Serie A in bila dolgo časa celo v igri za Ligo prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.