Šport > Nogomet
997 ogledov

Ljubljenec nacije aretiran zaradi nasprotovanja predsedniku

Anton Saroka Epa
Nogometaš je bil aretiran, ker se je pridružil protestom proti vladavini Aleksandra Lukašenka.

Beloruski napadalec ekipe Bate Borisov Anton Saroka je po poročanju spletnega portala By.tribuna.com pristal v zaporu zaradi udeležbe na protestih po nedavnih predsedniških volitvah, kjer je ponovno zmagal Aleksander Lukašenko.

28-letni beloruski reprezentant, ki je zaradi svojega nasprotovanja Lukašenkovi vladi ter odličnih predstav na igrišču postal pravi ljubljenec nacije in Lukašenkovih nasprotnikov, se je udeležil protestov, ki so se vmes spremenili celo v množičen pretep s policijo, po katerem je bilo v pripor privedenih več kot 5.000 ljudi, Saroka pa ni bil edini izmed športnikov, ki jih je doletela takšna usoda.

Anton Saroka | Avtor: Epa Epa

Pridržan, a že izpuščen na prostost naj bi bil tudi hokejist Dinama Minska Ilja Litvinov, medtem ko se MMA borec Aleksej Kudin še vedno nahaja izza rešetk.

Saroka je sicer član reprezentance od leta 2017, v tem času pa je postal eden najboljših beloruskih nogometašev, saj je na vsega 15 reprezentančnih nastopih dosegel že 7 zadetkov, med strelce pa se je vpisal tudi na prijateljski tekmi proti Sloveniji marca 2018, ko je v Stožicah postavil končni rezultat 0:2.

Anton Saroka | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice