Šport > Nogomet
1065 ogledov

Ljubosumen na rojake, zato morda v španski dres

Aymeric Laporte
Novi španski selektor si v svojih vrstah želi tudi francoskega Baska.

Aymeric Laporte je dejal, da je bil ljubosumen ob gledanju Francije, kako je na nedavnem mundialu v Rusiji osvojila naslov svetovnega prvaka. V Franciji rojeni nogometaš baskovskih korenin je na seznamu želja novega španskega selektorja Luisa Enriqueja, ki bi ga rad prepričal, da bi oblekel španski dres še pred začetkom kvalifikacij za Euro 2020.

V Franciji rojeni branilec Manchester Cityja, ki ima baskovske korenine in po osmih letih pri Athleticu iz Bilbaa lahko zaprosi za špansko državljanstvo, je igral za les bleus v mlajših kategorijah, med člani pa ni dobil prave priložnosti.

Že pred dvema letoma, ko je Laporte še igral v Bilbau, ga je tedanji španski selektor Julen Lopetegui prosil, naj razišče možnost, da bi zamenjal francosko za špansko državljanstvo. Takrat ga je vpoklical selektor galskih petelinov Didier Deschamps, tako da je Laporte sporočil, da bo branil barve države, v kateri se je rodil. A ker Deschampsa ni prepričal in Laporteja ni v njegovih načrtih za nadaljevanje, je Enrique že prosil nogometaša, naj še enkrat razmisli, piše Mundo Deportivo.

Aymeric Laporte sicer teme na poletni turneji po ZDA ni želel komentirati. A 24-letni nogometaš je vseeno priznal, da je imel konfliktne občutke ob zmagi Francije na svetovnem prvenstvu. "Če sem pošten, sem bil ljubosumen," je dejal novinarjem. "A pred leti sem se odločil in moral sem s tem živeti. Vpoklica niti nisem pričakoval. A še vseeno sem bil razočaran, da nisem bil v selektorjevih načrtih," je dejal Laporte, ki se zaveda, da nima veliko možnosti iz izbrane vrste izriniti Samuela Umtitija in Raphaela Varana.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.