Šport > Nogomet
442 ogledov

Bogati City kupil igralca za rekordno vsoto

Aymeric Laporte Epa
Pri Manchester Cityju so znova kupili branilca.

Španski nogometni klub Athletic je na svoji spletni strani potrdil prestop 23-letnega francoskega obrambnega igralca Aymerica Laporta v angleški Manchester City. Trenutno vodilna ekipa v Premier League je baskovskemu klubu za Francoza odštela kar 65 milijonov evrov, kar je najdražji prestop v zgodovini tega angleškega kluba.

Nesramno bogata angleška zasedba je pred poldrugim letom za Belgijca Kevina de Bruyna nemškemu Wolfsburgu plačala odškodnino v višini 62,5 milijona evrov.

Španski strateg na klopi Manchester Cityja Pep Guardiola je v tej sezoni za obrambne igralce porabil krepko čez 200 milijonov evrov. Lani poleti so "meščane" okrepili Francoz Benjamin Mendy (58 milijonov evrov), Anglež Kyle Walker (57 milijonov evrov) in Brazilec Danilo (30 milijonov evrov), v zimskem prestopnem roku pa je za mastne denarce na stadion Etihad prišel še Laporte.

Ob tem kaže omeniti, da je prestop Laporta iz Bilbaa v Manchester drugi najdražji sklenjen posel na svetu za obrambnega nogometaša. Angleški Liverpool je konec minulega leta za Nizozemca Virgila van Dijka odštel Southamptonu kar 85 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice