Šport > Nogomet
239 ogledov

Lovren odnesel celo kožo na zagrebškem sodišču

dejan lovren Epa
Obtožnico proti Dejanu Lovrenu so preiskovalci vložili septembra lani.

Zagrebško sodišče je nepravnomočno zavrglo obtožnico proti hrvaškemu nogometnemu reprezentantu in zvezdniku Liverpoola Dejanu Lovrenu, ki ga je tožilstvo v Osijeku bremenilo lažnega pričanja med sojenjem svetovalcu nogometnega kluba Dinamo Zdravku Mamiću leta 2017. 

Kazensko sodišče v Zagrebu je obtožnico proti Lovrenu zavrglo prejšnji petek, so danes potrdili za hrvaško komercialno televizijo Nova TV. Sodišče svoje odločitve ni pojasnilo, stranki v postopku pa imata pravico do pritožbe v roku treh dneh po prejetju odločitve.

Županijsko državno tožilstvo v Osijeku je 18. septembra lani obtožilo 30-letnega Lovrena "namernega neresničnega pričanja" na obravnavi proti Mamiću in njegovim trem sodelavcem. Trdilo je, da je Lovren 1. septembra 2017 spremenil svoje pričanje v primerjavi z izjavami preiskovalcem leta 2016. Tožilstvo meni, da je sporen finančni del pogodbe pri prestopu Lovrena iz Dinama v francoski Olympique Lyon leta 2010.

Zagrebško sodišče je oktobra lani zavrglo podobno obtožnico osiješkega tožilstva proti enemu najboljših nogometašev sveta in članu Real Madrida Luki Modriću, ki je bil prav tako obtožen, da je lažno pričal na sojenju Mamiću. Obtožnico proti kapetanu hrvaške nogometne reprezentance naj bi zavrnili, ker je bila vložena, še preden se je pravnomočno končal postopek proti Mamiću.

Gre za primer, v katerem je bil Zdravko Mamić junija lani nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora. Sodišče je odločilo, da je z bratom Zoranom Mamićem, nekdanjim glavnim direktorjem in članom uprave Dinama Damirjem Vrbanovićem ter davkarjem Milanom Pernarjem zagrebški klub oškodoval za najmanj 15,3 milijona evrov ter da ni plačal davkov in drugih prispevkov v višini skoraj 1,6 milijona evrov.

Poleg Zdravka Mamića so bili tudi drugi trije nepravnomočno obsojeni na zaporne kazni od tri do štiri leta in enajst mesecev zapora. Če bo sodba pravnomočna, bodo morali vrniti nezakonito pridobljen denar in nepremičnine. Zdravko Mamić je medtem pobegnil v BiH.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.