Šport > Nogomet
141 ogledov

Löw zapušča nemško selektorsko klop

Joachim Löw Profimedia
Joachim Löw se bo po euru poslovil s položaja.

Nemški nogometni selektor Joachim Löw, ki je na čelu elfa vse od leta 2006, se bo po letošnjem evropskem prvenstvu poslovil s položaja, je danes sporočila nemška nogometna zveza (DFB). Enainšestdesetletnik je bil nemški selektor 15 let, v tem času pa je elf leta 2014 v Braziliji popeljal tudi do naslova svetovnega prvaka.

Nemška zveza DFB je v izjavi za javnost še zapisala, da je Löw sam zaprosil za razdrtje pogodbe do mundiala 2022 že po letošnjem euru, ki bo od 11. junija do 11. julija.

Joachim Löw | Avtor: Epa Epa

"Ta odločitev v karieri sem sprejel zelo premišljeno, poln ponosa in hvaležnosti za vse, kar smo skupaj dosegli. Vendar pa sem istočasno še bolj motiviran za zadnje dejanje, evropsko prvenstvo," je dejal Löw za DFB.

"V tem času sem lahko sodeloval z našimi najboljšimi nogometaši, jih podpiral in spodbujal njihov razvoj. Skupaj smo imeli nekaj velikih triumfov in nekaj grenkih porazov, predvsem pa številne čarobne trenutke, ne le zmage na mundialu 2014," je še dejal nemški selektor.

Joachim Löw | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.