Šport > Nogomet
10 ogledov

"Maccabi favorit, a se jih ne bojimo"

superpokal domžale maribor 2011 Gregor Katič
Trener nogometašev Maribora Darko Milanič je po drugi prvenstveni zmagi, tokrat so vijolice v Lendavi z 2:1 premagale Nafto, že usmeril misli proti nasprotniku v tretjem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov, Maccabiju iz Haife. "Smo optimisti in menim, da smo sposobni iz dveh dvobojev na koncu oditi kot zmagovalci."

Nogometaši Maribora imajo po prvih dveh kolih nove sezone slovenske nogometne lige maksimalni izkupiček, šest točk. Državni prvaki so, preden so dosegli prvi zadetek proti Nafti, zamudili veliko zrelih priložnosti. To se proti Maccabiju ne bo smelo zgoditi, meni Darko Milanič, ki je po tekmi za spletno stran Prve lige povedal: "Na evropskem nivoju bomo morali doseči zadetek iz prve prave priložnosti. Na temu delamo, temu so podrejeni treningi in upam, da bo proti Izraelcem tako."


Milanič recept do zmage nad Izraelci vidi predvsem v dobri pripravi na nasprotnika: "Maccabi je kakovostno moštvo, z nevarnimi posamezniki. Njegovo igro smo si dobro ogledali in preučili. Fante bom v naslednjih dneh seznanil s kvaliteto nasprotnika. Videli smo stvari preko katerih bi jih lahko ogrozili. Smo optimisti in menim, da smo sposobni iz dveh dvobojev na koncu oditi kot zmagovalci."

Trener vijoličastih je besedo namenil tudi zadnji okrepitvi, reprezentančnemu vratarju Jasminu Handanoviću, ki je kot zadnji okrepil klub iz štajerske prestolnice: "Sami ste videli, da je branil dobro. Bil je zelo zanesljivo in je velika okrepitev za naš klub." Debitiral je z enim prejetim golom. "Jasmin je prinesel izkušnje, dodatno samozavest. Vemo, kje vse je branil in kaj zmore. Ekipo opogumlja, spodbuja in ne dvomim, da bomo dobro sodelovali," pa je o novem vratarju za klubsko spletno stran povedal Jovan Vidović.

"Maccabija se ne bojimo"

Mariborčani so v deževnem nedeljskem dopoldnevu opravili trening, v ponedeljek opoldne pa odleteli proti Tel Avivu. "V Izrael odhajamo z namenom, da bi skušali doseči ugoden rezultat. Naša ekipa je sposobna uresničiti cilj, čeprav so Izraelci favoriti. Tekmece poznamo, spremljali smo njihove nastope. Jih spoštujemo, a se jih ne bojimo. Verjamem, da lahko z dobrim rezultatom iz Izraela v povratnem dvoboju pred polnim Ljudskim vrtom naredimo marsikaj," napoveduje Dalibor Volaš.

Komentarjev 3
  • Anzeha 18:40 26.julij 2011.

    Jokipoki prenos iz Izrajela ja na linku http://sportnisvet.webstarts.com/index.html

  • jokipoki 09:53 26.julij 2011.

    ve mogoče kdo ali je kje kakšen prenos iz Izrajela

  • pesjan 20:21 25.julij 2011.

    sam potem ne cvilte da so vse krivi sodniki če zgubiste ? že dve koli niste pokazal NIČČČČČČČČ.