Šport > Nogomet
18 ogledov

Domžale na vrhu, remi v Kopru

evropska liga domžale split Ivana Ivanovic/PIXSELL
Nogometaši Maribora so tudi v drugem kolu Prve lige prišli do zmage z 2:1. Tokrat je v Lendavi padla Nafta. Remi med Gorico in Muro. Domžale so se z zmago z 1:0 nad Celjem zavihtele na vrh lestvice, Olimpija pa je proti Kopru vpisala prvo prvenstveno točko.

Derbi kroga se je igral v Kopru, kjer je gostovala Olimpija. Obe moštvi sta po remiju 1:1 vpisali prvi točki v prvenstvu. Koprčani so začeli bolje. Pritisk je sadove obrodil v 30. minuti, ko se je Davor Bagarić iz obrambnih vrst lepo priključil v napad, odbito žogo vratarja Džafića pa potisnil v mrežo. Že minuto kasneje bi "kanarčki" lahko povišali vodstvo, a debitant Naser Kajtazi s petih metrov ni znal premagati Džafića. Edini nevaren strel gosotov so gledalci videli v 41. minuti, a je bil Dare Vršič z 20 metrov nenatančen.

V nadaljevanju tekme je bila slika na igrišču popolnoma drugačna. Dragan Čadikovski bi v 55. minuti s sedmih metrov lahko zatresel mrežo domačih, a je neoviran zgrešil cilj. Tri minute pozneje je po kotu - z nogo, povsem iz bližine - izid izenačil Koprčan v vrstah gostov Dalibor Radujko. V 69. minuti je Anej Lovrečič lepo podal v kazenski prostopr Kopra, spet pa je bil s petih metrov z glavo nenatančen Čadikovski. Velja omeniti, da so bili v domačem taboru precej nezadovoljni tudi s sodniškim kriterijem, saj je sodniška trojka gostiteljem pokazala kar sedem rumenih kartonov, gostom pa nobenega.

Maribor stoodstoten

Mariborčani so še drugič v letošnji sezoni Prve lige prišli do zmage z 2:1. V odprti igri na obeh straneh so se že v prvih desetih minutah vrstile priložnosti. Strel Marcosa Tavaresa je končal v naročju Aleša Ajleca, v peti minuti pa je Zoran Lesjak po samostojnem prodoru sprožil z desetih metrov, a je nova mariborska okrepitev Jasmin Handanović odlično posredoval. Štiri minute pozneje se je spet izkazal vratar gostov, potem ko je obranil strel Arpada Vaša iz polvoleja.

Že v naslednjem napadu pa se je ponudila prva izjemna priložnost tudi gostom. Dalibor Volaš je bil sam pred Ajlecem, a zgrešil cilj, žogo je poslal mimo leve vratnice. V 37. minuti se je po povratni žogi z desne strani Volaš odlično znašel, ujel vratarja Ajleca na napačni nogi, tako da je žoga končala v mreži domačih.

Po desetih minutah "otipavanja" v drugem polčasu je Nafta v 57. minuti zamudila priložnost za izenačenje. Vedran Vinko se je prebil po levi strani v kazenski prostor gostov, že premagal vratarja Handanovića, a je goste rešila vratnica. Ob novem naletu domačih je bil Handanović hitrejši od Vaša, v 60. minuti pa je gostujoči vratar ukrotil še strel Lesjaka s 25 metrov.

Sledile so minute gostov in v 71. minuti je Robertu Beriču uspelo prebiti zid Lendavčanov, odbito žogo pa je Agim Ibraimi za las poslal mimo desne vratnice. Berič bi 13 minut pred koncem lahko odločil zmagovalca, a je Ajlec rešil domače, nato pa je v 78. minuti domači vratar obranil še strel Gorana Cvijanovića.

Minuto pozneje je Volaš zgrešil nemogoče, saj je z vsega petih metrov žogo poslal čez gol. Boljši gosti so podvojili vodstvo v 84. minuti, ko je nepokriti Berič z glavo žogo preusmeril v Naftino mrežo po lepi podaji Ibraimija. Domači so odgovorili z zadetkom Rolanda Polareczkega, kar je bil njegov prvoligaški prvenec. Vinko je podal z leve strani, Madžar pa je iz bližine zadel levi spodnji kot mariborskih vrat. Za kaj več je domačim zmanjkalo moči in časa.

Mura brez prave priložnosti do zadetka in remija

Mura po vrnitvi med elito še naprej ostaja neporažena. Tokrat so se Prekmurci dokopali do točke na gostovanju pri Hitu Gorici, ki je prevladoval večji del dvoboja. Gostje si niso ustvarili niti ene stoodstotne priložnosti, a so do remija prišli po zaslugi novogoriškega branilca Mihe Gregoriča. Terensko premoč so vrtnice kronale v 25. minuti tekme, ko je zabil Goran Galešić, ki je zadel iz prostega strela in premagal nemočnega Aleša Luka. V drugem polčasu se stanje na zelenici ni bistveno spremenilo, Muraši pa so se izenačenja veselili po avtogulu Gregoriča v 64. minuti tekme. Stranski sodnik je ob tem visoko dvignil zastavico, domači so protestirali, ker naj bi gostujoči igralec Nusmir Fajić v nedovoljenem položaju vplival na igro, a je glavni sodnik Gregor Gostenčnik gol vseeno priznal. Belo-modri so pritisnili, Mura pa se je uspešno branila z vsemi razpoložljivimi možmi. V 80. minuti je Alen Jogan dobro streljal z glavo, Luku pa je s težavo žogo le uspelo ukrotiti. Galešić je znova poskušal zadeti iz prostega strela, gostujoči čuvaj mreže pa se ni pustil presenetiti in srečanje se je končalo z delitvijo točk.

Petarda Rudarja

Velenjčani so po porazu v uvodnem krogu proti Domžalam danes vso jezo stresli nad Triglavane in zadovoljili domače gledalce. Večji del tekme so bili boljši tekmec in zasluženo prišli do prvih treh točk v novem prvenstvu. Na drugi strani je Triglav v Velenje dopotoval z lepo popotnico - zmagama proti Nafti v prvenstvu in Wolfsburgu na prijateljski tekmi -, toda tokrat mu kljub nekaj nevarnim akcijam ni preostalo nič drugega, kot čestitati tekmecu za zasluženo, visoko zmago. Zmago domačih so pristreljali Luka Majcen, Rajko Rotman, Dejan Purišić, Nikola Tolimir in Sebastjan Berko.

Domžalčani strli žilave Celjane

Aktualni pokalni in superpokalni prvaki iz Domžal so vpisali nove tri točke. Pred domačimi navijači so zasluženo z 1:0 ugnale Celje, ki je v prvem kolu v Stožicah presenetil Olimpijo in zmagal s 3:0. Celjani, ki praktično niso izvedli niti enega res nevarnega strela na tekmi, so klonili le v 43. minuti. Mož odločitve je bil branilec Ivan Knezović, ki je v 43. minuti po podaji Horvata iz prostega strela nekolik spremenil smer žogi in premagal vratarja Kotnika. Tudi en zadetek gostiteljev, pri katerih so manjkali Rok Hanžič, Damir Pekič, Juninho, Marko Drevenšek, Blaž Brezovački, Darko Topić in Nik Cimprič, je bil dovolj za drugo zmago in šest točk, s katerimi so se zavihteli na vrh lestvice.

Prva liga, drugo kolo:

Luka Koper : Olimpija Ljubljana 1:1 (1:0)
Bagarić (25); Radujko (59)

Domžale : CM Celje 1:0 (1:0)
Knezović (43)

Hit Gorica : Mura 05 1:1 (1:0)
Galešić (25); Gregorič (64/ag)

Nafta : Maribor 1:2 (0:1)
Polareczki (88); Volaš (37), Berič (84)

Rudar : Triglav 5:0 (2:0)
Majcen (26), Rotman (36), Purišić (68), Tolimir (71), Berko (85)

Komentarjev 1
  • bemwinsky 11:31 23.julij 2011.

    Lestvica pred drugim kolom:1. CM Celje 3 točke2. Domžale 33. Maribor 34. Triglav 35. Mura 05 36. Luka Koper 37. Hit Gorica 08. Nafta 09. Rudar 010. Olimpija Ljubljana 0<br ...prikaži več />Kak lahko ma od 10 klubov po prvem kolu 3 točke kar 6 klubov??? :)