Šport > Nogomet
1014 ogledov

Mafija izsiljuje Gattusa, sestri dvakrat zažgali avto

Gennaro Gattuso Profimedia Gennaro Gattuso.
Nekdanji zvezdnik italijanske reprezentance se sooča z velikimi težavami.

Kalabrijska mafija, znana kot 'Ndrangheta, izsiljuje Gennara Gattusa in njegovo družino, poroča italijanski Il Fatto Quotidiano.

Omenjeni medij navaja, da sta želela pripadnika zločinske organizacije od Gattusa izsiliti 80.000 evrov. Ko na prvotne zahteve ni pristal, so se začele nizati grožnje.

Gattusova sestra Ida se je morala kar dvakrat soočiti s tem, da so ji zažgali osebni avtomobil. Prvič se je to zgodilo aprila lani, drugič decembra.

Gattusovega očeta Francesca naj bi kontaktirali in mu zagrozili, da mora njegov sin plačati, da bi se izognil "nadaljnim problemom".

Družina je podala prijavo na policijo in slednja je pridržala dva domnevna pripadnika 'Ndranghete - Alda Abbruzzeseja and Mustapho Hamila. Oba sta se v preteklosti zaradi izsiljevanja že znašla v policijskih dosjejih.

Še pred prijavo naj bi Gattuso zadevo skušal umiriti z zasebnim posredovanjem. K ljudem iz 'Ndranghete je poslal svojega zaupnika Salvatoreja Pipierija, ki je mafijcem dal 3.000 evrov, navaja Il Fatto Quotidiano. A to ni bilo dovolj, da bi se grožnje končale.

Gattuso naj bi zaradi nastale situacije razmišljal o tem, da bi družino preselil iz domačega mesta Corigliano Calabro in celo o tem, da bi vsi zapustili državo.

Izjemna kariera

Gennaro Gattuso | Avtor: Profimedia Profimedia

Gennaro Gattuso je legenda AC Milana. Kot nepopustljiv defenzivni vezist je hitro postal in nato dolgo ostal ljubljenec navijačev trofejnega kluba. Z njim je dvakrat osvojil Ligo prvakov in Serie A. Za Italijo je vpisal 73 nastopov in leta 2006 z azzurri postal svetovni prvak.

Po koncu igralske kariere se je podal v trenerske vode. Trenutno vodi Marseille, ki je po dvajsetih kolih francoske Ligue 1 na osmem mestu lestvice, za vodilnim PSG zaostaja za 18 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.