Svet
2761 ogledov

Hud udarec albanski mafiji, poglejte njihov način delovanja

zasežen kokain Profimedia
Racije obrodile sadove, v priporu vč deset članov tolpe.

Albanska, italijanska, nemška, španska in britanska policija je ob podpori Europola in Eurojusta v ponedeljek in včeraj izvedla več racij proti pretežno albanski mamilarski tolpi. Skupno so policisti aretirali 59 domnevnih članov tolpe in s tem zadali velik udarec albanski mreži trgovine z drogami, piše na spletni strani Europola.

"Tolpa, ki deluje iz Albanije in Italije, je heroin, kokain, hašiš in marihuano tihotapila predvsem v Nemčijo in Španijo z uporabo avtomobilov z dvojnim dnom oziroma skrivnimi predali," je pojasnil Europol in dodal, da je tolpa aktivna tudi na Nizozemskem in v Veliki Britaniji.

Mamila skrita v posodah z bananami

Skupina je prevažala kokain iz Kolumbije, kjer so ga proizvajali, v pristanišče v sosednjem Ekvadorju. Od tam so ga z ladjo prepeljali v španska pristanišča, kot so Malaga, Valencia in Barcelona. Mamila so bila skrita v posodah z bananami. "Ta organizacija je odgovorna za poskus uvoza najmanj 3,2 tone kokaina v Evropo," je sporočila policija.

Skupina je imela šest trgovskih podjetij v Ekvadorju in štiri v Španiji, ki so denar od prodaje mamil vlagala v nepremičnine.

Zasegli denar, avtomobile, nepremičnine

Vodja organizacije je bil albanski državljan Dritan Gjika, povezan z marca umorjenim ekvadorskim poslovnežem Rubénom Chérresom, poroča tiskovna agencija EFE, ki se sklicuje na neimenovani vir iz ekvadorske policije. Organizacija je večinoma delovala iz španskega mesta Málaga in ekvadorskega mesta Guayaquil.

Banane je iz Ekvadorja izvažala v Albanijo, Belgijo, na Nizozemsko in v Turčijo. Ekvadorska policija verjame, da so sodelovali s kriminalno združbo v Albaniji, ki je organizirala nadaljnjo distribucijo mamil v Evropi.

Med aretiranimi so državljani Kolumbije, Argentine, Kitajske, Španije, Ekvadorja in Albanije. Policija jim je zasegla 400.000 evrov v gotovini, luksuzne avtomobile in ročne ure ter tudi nepremičnine v Španiji v vrednosti 13 milijonov evrov, je povedala v izjavi.

policijska preiskava ob aretaciji Messina Denare Mafijski šef Svet Tri desetletja preživel na begu, zdaj končal tako Denar, evri Slovenija Slovenija Kavaški klan: Plačali 5000 evrov, da so jih izpustili iz pripora

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • LukaMB 02:46 12.februar 2024.

    Ko slišiš, da Albanci svoje Albance lovijo, smeh. To kar so dobili so ničvredni low-level dilerčki, prava roba v ozadju še vedno gre in kroži v tonah. Pa ne samo droga, tudi sadje-zelenjava mafija, prostitutke, belo blago, organi, droga je ...prikaži več še najmanjši problem pri šiptarjih.

  • vojko19 15:35 09.februar 2024.

    V Sloveniji, hvala bogu te mafije nimamo?

  • bobubob 12:11 07.februar 2024.

    Banane? Kdaj že je bivši poslanec g. Gros parlamentu ponujal banane. On je že takrat vedel, da imajo banane in naš parlament skupni imenovalec. Mafijo. Ki je že takrat guncala parlamentarne afne. Ob takrat je iz teh nastavkov zrasel pragozd. ...prikaži več. Mafijski pragozd, italijanskega pa je v njem le še nekaj malega grmovja...vse ostalo je multikulti 'čezmejno sodelovanje'...