Šport > Nogomet
65 ogledov

Mamić: Možgani kot vitamin C: ko ga daš v vodo, slišiš le šššš ...

Mamić Dinamo Zagreb Evropska liga po porazu s Černomorcem Davor Puklavec/Pixsell
Izvršni podpredsednik zagrebškega Dinama Zdravko Mamić se je na svoj način lotil nekdanjih igralcev kluba, ki mu želijo izmakniti stolček. Mamić je še prejšnji teden (ponovno) napovedoval svoj odhod iz kluba.

"Nikoli ne bom odšel iz Dinama! Na skupščini kluba sem rekel, da imam odgovornost razmisliti o odhodu zaradi možnosti izločitve iz evropskih tekmovanj, a zdaj lahko zatrdim, da ne bom odšel. Odidem lahko edino takrat, ko to legalno odločijo organi kluba in če se uspešno izvede privatizacija. Vendar dvomim, da bo ta  uspešna," je Zdravko Mamić na novinarski konferenci demantiral svoje izjave o skorajšnjem odhodu iz serijskega hrvaškega prvaka. 

Mamić je pred le nekaj dnevi napovedoval bližnje slovo od stadiona Maksimir, toda ker je že več kot desetkrat trdil podobno, napovedi pa nikoli uresničil, ga tudi tokrat številni niso jemali resno. V zadnjih dneh so nekateri nogometaši iz "generacije 97'" napovedali boj za prevzem Dinama, izvršni podpredsednik kluba pa jim je odgovoril v svojem slogu.

"Idejni arhitekt celotne zgodbe je Zvonimir Boban (ki se medijsko sicer ni izpostavljal, op. a.). Sestajajo se v njegovi slaščičarni. Ne pričakujte, da bom zapustil Dinamo, odšel bom le, če se pojavi posameznik, ki bo privatiziral klub. Njihovi možgani so kot vitamin C. Ko ga daš v vodo, slišiš le šššš, se raztopi. Toda v privatizaciji lahko sodelujejo tudi z desetinami milijonov mark in evrov, ki so jih zaslužili zaradi Dinama. Ta denar lahko zdaj 'operejo' in ga vrnejo klubu," se je o najnovejši opoziciji razgovoril Mamić.

Šimić: Klub pripada navijačem

Četverica nekdanjih igralcev Dinama in hrvaških reprezentantov (Dario Šimić, Silvio Marić, Tomo Šokota in Igor Biščan) so se pridružili iniciativi Za naš Dinamo, ki zahteva demokratske volitve v klubske organe in vrnitev kluba navijačem.

"Klub je treba vrniti navijačem, nato pa naj se oni odločijo, kaj bo z njim. Pa klub vendar pripada navijačem, ne pa neki družini. Zbrali smo se in ustanovili to iniciativo, kdorkoli se želi pridružiti, je dobrodošel," je povedal najbolj vidni član četverice Dario Šimić.

Provociral tudi na Poljudu

Pretekli konec tedna se je na splitskem Poljudu sicer igral večni hrvaški derbi med Hajdukom in Dinamom. Zasluženo zmago Zagrebčanov (0:2) je vknjižil tudi incident na tribuni. V 62. minuti je Zdravko Mamić na VIP-tribuni glasno protestiral proti odločitvi sodnika, kar so domačini okrog njega sprejeli z negodovanjem, Mamić pa jim je odgovoril v svojem slogu in posredovati so morali tudi varnostniki, ki so vse do konca obračuna morali varovati izvršnega podpredsednika Dinama. Ta se je po koncu tekme spustil tudi med nekdanje igralce Hajduka in provokativno slavil zmago, nato je imel kratek fizični obračun s 77-letnim nekdanjim igralcem "bilih" Ivanom Begom

Dinamo, ki ga sicer že nekaj mesecev vodi Zdravkov brat Zoran, je zdaj premočno vodilni na lestvici prve hrvaške nogometne lige. Pred Hajdukom ima 13 točk prednosti in praktično že zagotovljen deveti zaporedni naslov državnega prvaka.

Komentarjev 1
  • texpower007 19:42 24.marec 2014.

    Je res da je Mamić lopov, prevarant in njegovi možgani vitamin C, AMPAK pomembna so dejstva... klub je 9 let zapored prvak. Torej, tudi če krade, daje rezultate in uspehe... zakaj potem to menjati? Zakaj dati klub nekim navijačem, ki ...prikaži več bodo v sezoni oz. dveh vse uničli?Isto bi bilo, zakaj menjati vlado, ko pa vsi živimo dobro in imamo denar? Zato ker premier krade? Pa naj krade, če imamo vsi službe in živimo nad povprečni standard, naj on krade... sej nam je dal rezultate, ane?Pomembni so rezultati, sploh pa pri športu!