Šport > Nogomet
14 ogledov

Man City do remija pri Arsenalu

Arsenal Manchester City EPA
V najmočnejši angleški nogometni ligi so v nedeljo odigrali dve tekmi. Ena je bila pomembna v luči boja za vrh, druga v luči boja za obstanek.

Na stadionu Emirates sta se v derbiju kola pomerila Arsenal in Manchester City in se razšla z remijem (2:2). Londončani so ostali šesti, varovanci Pepa Guardiole pa četrti.

Srečanje se je začelo z odprto igro na obeh straneh. Za goste je prvi zapretil Raheem Sterling, za domače Danny Welbeck, v peti minuti pa je Man City povedel, potem ko je z dobro podajo vtekajočega Leroya Sanéja našel Kevin de Bruyne. Slednji je malce kasneje zadel še vratnico, v nadaljevanju akcije pa je David Ospina ubranil nevaren poskus Davida Silve.

Tekma se je igrala v visokem tempu in v 40. minuti je Arsenal zasluženo izenačil. Gostje niso dobro razčistili po visokem predložku, pred vrati pa je bil najspretnejši Theo Walcott

Pred koncem prvega polčasa je bilo še dovolj časa za novo vratnico De Bruyneja in ponovno vodstvo Cityja, po asistenci Silve je natančno zadel Sergio Agüero

Drugi del se je začel po okusu Arsenala. Mesut Özil je izvedel kot, najvišji je bil Shkodran Mustafi in našel pot do mreže.

V 58. minuti je z razdalje za goste močno sprožil Fernandinho, Ospina pa je preprečil novo prednost "meščanov". V 66. minuti se je po napaki "topničarjev" v obetavni situaciji znašel še Agüero, spet je bil na mestu Ospina.

Do konca tekme je imel City rahlo terensko premoč, nevarni pa so bili tudi Londončani, ko je Alex Iwobi streljal čez vrata. Mreži se nista več zatresli in ekipi sta si razdelili plen.

Delitev točk v Walesu

V Walesu sta se udarila Swansea City in Middlesbrough in odigrala neodločeno (0:0). "Labodi" so ostali tik nad cono izpada, gostje pa še naprej ždijo na predzadnjem mestu.

V prvem polčasu je imel pobudo Swansea, v nadaljevanju pa sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti, toda gledalci gola niso videli.

Premier League, 30. kolo:

Arsenal - Manchester City 2:2 (1:2)
Walcott 40., Mustafi 53.; Sané 5., Agüero 42.

Swansea City - Middlesbrough 0:0 (0:0)

Liverpool - Everton 3:1 (2:1)
Mané 8., Coutinho 31., Origi 60.; Pennington 28.

Burnley - Tottenham 0:2 (0:0)
Dier 66., Son 77.

Chelsea - Crystal Palace 1:2 (1:2)
Fàbregas 5.; Zaha 9., Benteke 11.

Hull City - West Ham United 2:1 (0:1)
Robertson 53., N'Diaye 73.; Carroll 18. 

Leicester City - Stoke City 2:0 (1:0)
Ndidi 25., Vardy 47.

Manchester United - West Brom 0:0 (0:0)

Watford - Sunderland 1:0 (0:0)
Britos 59.

Southampton - Bournemouth 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.